in

Novi vlak stigao u Istru i na prvi put kreće u ponedjeljak

Foto - Ilustracija Hrvatske željeznice - Putnički prijevoz

Novi je vlak stigao u Istru i na prvu vožnju kreće u ponedjeljak 6. ožujka u 9.02 sata s pulskog kolodvora.

Naime, HŽ Putnički priejvoz izvijestio je javnost da je u Puli spreman novi dizel-električni motorni vlak koji će prometovati na relaciji Pula – Kanfanar već u ponedjeljak, 6. ožujka 2023. s polaskom u 9.02 sati iz kolodvora Pula. Četrdesetak minuta kasnije trebao bi biti u Kanfanaru.

Na prvoj vožnji novoga vlaka bit će nazočni državni tajnik za željeznicu Alen Gospočić, saborski zastupnici Anton Kliman i Emil Daus, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zamjenik župana Tulio Demetlika, predsjednik Uprave KONČAR – Električnih vozila Josip Ninić i Uprava HŽ Putničkog prijevoza predvođena predsjednikom Uprave Željkom Ukićem.  

Dizel-električni motorni vlak proizvela je tvrtka KONČAR – Električna vozila, postiže brzinu od 120 km/h, a ima kapacitet od 167 sjedećih mjesta. Opremljen je rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Uz vizualne i audionajave kolodvora i stajališta, putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi).  

Vlak će voziti na relacijama Pula – Pazin – Pula i Pula – Buzet – Pula, saznajemo iz tvrtke HŽ Putnički prijevoz.

Foto Pozitron - Natjecanje robotičkih ekipa u Rovinju za srednjoškolce

Pogledajte tko su najbolji učenici na RobotIKu – natjecanju robotičkih ekipa Istre i Kvarnera

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Uhvatili ga, jer je ukrao tricikl