in

Novi vlasnici aquaparka: ISTRALANDIJU kupili Francuzi

Foto Istralandia Facebook

Looping grupa objavila je kako su preuzeli Aquapark Istralandia u Novoj Vai kod Brtonigle, najveći vodeni park u Hrvatskoj i jedan od vodećih vodenih parkova u južnoj Europi, piše portal Lider.

Inače, Looping je europska skupina regionalnih parkova za razonodu koja se sastoji od 16 parkova četiri tipa. Loopingovi akvariji, životinjski parkovi, zabavni parkovi i vodeni parkovi nalaze se u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, a od sada i u Hrvatskoj.

Aquapark Istralandia nalazi se u Općini Brtonigla, prostire se na 82 tisuće metara kvadratnih i svake godine privuče više od 180.000 posjetitelja.

Obitelj Kovačić iz Markovca kod Višnjana, koja je razvila i upravljala aquaparkom Istralandia otkako je prvi put otvoren za javnost 2014. godine, u novom će vlasništvu ostati ključni dio upravljačke strukture, a Paolo i Mauro Kovačić zadržat će svoje funkcije direktora.

Looping ovom akvizicijom očekuje privući više od 5,7 milijuna posjetitelja godišnje.

Looping kupnjom najvećeg vodenog parka u Hrvatskoj diverzificira svoj geografski otisak na jugu Europe i jača portfelj vodenih parkova na otvorenom, u skladu sa strategijom grupe.

– Želim čestitati obitelji Kovačić koja je razvijala park i učinila ga jednim od najljepših primjera industrije vodenih parkova u južnoj Europi. Duboko poštujemo sve što su postigli. Također bih želio zahvaliti Mubadala Capitalu i Bpifranceu, kao i Hayfinu i BOI, na njihovoj podršci i povjerenju koje su pokazali posljednjih godina – rekao je Laurent Bruloy, izvršni direktor i suosnivač Looping grupe.

Cijeli članak pročitajte na linku https://lidermedia.hr/biznis-i-politika/aquapark-istralandia-prodana-looping-grupi-141820

krv krvne grupe crveni križ

U ponedjeljak akcija darivanja krvi u Poreču

Teško ozlijeđen 40-godišnjak: Muškarac ga udario u glavu nakon što mu je lupio motor