in

NOVIGRAD dao u zakup 105 hektara poljoprivrednog zemljišta

Novigrad

Na zadnjoj sjednici Vijeća Grada Novigrada prihvaćena je odluka o izboru najpovoljnijih ponuditelja na natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na njihovom području.

Pročelnik Alen Luk podsjetio je kako je natječaj proveden tijekom lipnja ove godine, te kako je natječajem u zakup ponuđeno ukupno 118,1 hektar zemljišta. Od toga je u k.o. Donja Mirna 9,3 hektara ponuđeno na period od 25 godina, dok je na području k.o. Novigrad 83,7 hektara ponuđeno na 25 godina te 25 hektara na 5 godina.

Na natječaj je pristiglo 38 ponuda, temeljem čega je u zakup na 25 godina dodijeljeno 80,9 hektara, a na 5 godina svih 25 hektara, ukupno dakle 105,8 hektara.

Ostatak od 12,2 hektara bit će ponovo ponuđen u zakup slijedećim natječajem, koji bi mogao biti objavljen za 2-3 mjeseca, procijenio je Luk. Najavio je i daljnju proceduru, koja nakon ove Odluke Gradskog vijeća o odabiru najboljih ponuđača predviđa traženje suglasnosti na odabir od strane Istarske županije i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH. Po dobivenoj suglasnosti Ministarstva, od Općinskog državnog odvjetništva traži se suglasnosti na nacrt ugovora o zakupu, a potom slijedi potpisivanje ugovora između gradonačelnika i ponuđača, te kao konačni korak ulazak u posjed uz zapisnik posebnog Povjerenstva, saznajemo u Gradu Novigradu.

VRSAR: Građani mogu ugovoriti usluge dimnjačara

Na Poreštini 46 aktivnih Covid slučajeva