in

Na Poreštini 46 aktivnih Covid slučajeva

Ilustracija Pexels

Dok čekamo današnje najnovije podatke istarskog Stožera civilne zaštite, koji uobičajeno stižu do 9.30 sati prisjetimo se jučerašnjeg rekorda. Dakle, jučer je objavljeno 50 novih slučajeva od kojih je 11 bilo s Poreštine – i to po pet pozitivnih u Poreču i Vižinadi, a jedan novozaraženi iz Višnjana.

Prema podacima po općinama i gradovima Poreština trenutno broji 40 pozitivnih na koronavirus. Poreč ih ima najviše – ukupno 20, slijedi Vižinada s 9, Višnjan s 4, Vrsar ih ima 3, a općine Kaštelir-Labinci i Tar-Vabriga po 2. U Općini Funtana trenutno nema nijednog zabilježenog slučaja.

AŽURIRANO NAKON PRIOPĆENJA – Na Poreštini 29. listopada imamo novih 6 slučajeva pa ih ukupno sada imamo 46. Dakle, Poreč danas ima još jednog novozaraženog, kao i Kaštelir i Višnjan, a Vižinada ima nova 3 pozitivna.

Jučer smo objavili da je ukupno pozitivnih u Istri 281. Od toga u pulskoj bolnici je hospitalizirano njih deset, dok se ostali liječe kod kuće. Jedna osoba je na respiratoru.

Spomenimo i gdje ima najviše zaraženih – Pula ih ima 56, Labin 33, Pazin 26, Buzet 19, Karojba i Kanfanar po 10, a Kršan 15. Susjedni Novigrad ima 8, a Rovinj 4. Svi ostali gradovi i općine imaju manje od 10 slučajeva.

Ovi će se podaci promijeniti nakon današnjeg izvještaja Stožera kojeg očekujemo.

Nakon što se smiri situacija sa studentima koji su se u velikom broju zarazili u Klubu istarskih studenata u Rijeci na jednoj fešti i potom se vratili doma zbog odluke fakulteta da predavanja idu online, očekuje se da će se broj pozitivnih, vjerojatno već idućeg tjedna, dnevno ponovno vratiti na 5 do 6, rekao nam je Dino Kozlevac, načelnik istarskog Stožera civilne zaštite.

U svakom slučaju, Kozlevac je pozvao da ne putujemo u druge županije i države ako nije hitno, da se ne okupljamo bez potrebe na druženjima i feštama, jer za to ćemo imati vremena nakon što se epidemija smiri, te da posebice pazimo tijekom blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Posebno se to odnosi na starije ljude koje se poziva da u nedjelju, 1. studenog, izbjegnu odlazak na groblja i mise.

NOVIGRAD dao u zakup 105 hektara poljoprivrednog zemljišta

Istarski stožer – U četvrtak 38 novozaraženih i 40 oporavljenih. Na Poreštini novih 6 slučajeva