in

NOVIGRAD: Zbog rekonstrukcije kino-dvorane i nove LED rasvjete proračun povećan za 10 milijuna kuna

Anteo Milos

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novigrada prihvaćen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. godinu, kojeg je obrazložio v.d. pročelnika Adriano Petretić. Prenio je kako su proračunom za 2018. godinu planirani prihodi u iznosu od 44,97 milijuna kuna, te rashodi od 52,19 milijuna kuna. Realizirani su pak prihodi u ukupnom iznosu od 48,11 milijuna kuna, te rashodi u iznosu od 48,65 milijuna kuna. Riječ je dakle o sedam posto povećanja prihoda u odnosu na planirano, te oko sedam posto smanjenja prvotno planiranih rashoda. 

Usvojene su prve izmjene i dopune proračuna za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Petretić je prenio kako je proračun sa 64.350.723 kune prvim rebalansom uvećan na 74.639.446 kuna. Povećanje se najvećim dijelom odnosi na povećani iznos za rekonstrukciju gradske kino dvorane (povećanje s 12 na 14 milijuna kuna), te novim iznosom od oko 2,9 milijuna kuna za projekt zamjene postojeće javne rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom. 

Uz izmjene i dopune proračuna usvojene su i odgovarajuće izmjene odluke o izvršenju proračuna za 2019. godinu.

Vijećnice i vijećnici prihvatili su jednoglasno i prijedlog odluke o zaduženju Grada Novigrada. Petretić je objasnio kako je riječ o kreditnom zaduženju u iznosu od 2.875.000 kuna, za potrebe realizacije projekta zamjene postojeće javne rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom. Kredit će se realizirati pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, uz fiksnu godišnju kamatu od 0,5%, te rok otplate na 10 godina. (Izvor Grad Novigrad)

SAMO NAJBOLJE OD ISTRE I HRVATSKE U TARU: Kuća tradicijske gastronomije otvorila vrata u kojoj se sljubljuju izvorna jela, vina i maslinova ulja

LIGNJE NA SALATU RECEPT

VideoRecept: LIGNJE NA SALATU