in

Novigradskim poduzetnicima još 11 milijuna kuna putem subvencioniranog kredita

Sredinom listopada 2020. godine aktivirana je u Istarskoj županija nova i najizdašnija do sada kreditna linija u suradnji Istarske županije, istarskih gradova, poslovnih banaka, HBOR-a i Istarske razvojne agencije (IDA).

Ukupni kreditni potencijal linije iznosi 410 milijuna kuna, pri čemu Istarska županija i gradovi subvencioniraju kamatu s jedan posto iz županijskog i gradskih proračuna. Zahvaljujući tome, kamatna stopa za nove investicije kreće se od 0,9 do 2 posto, a za trajna obrtna sredstva od 1,3 do 2,4 posto. Za obje namjene maksimalni iznos kredita je 1,5 milijuna kuna, uz maksimalan rok otplate 10 godina.

Ukupni kreditni potencijal za poduzetnike s područja Grada Novigrada u okviru ove kreditne linije inicijalno je iznosio 15 milijuna kuna, a kako je dosad odobreno ukupno četiri milijuna kuna poduzetničkih kredita, na raspolaganju je još uvijek 11 milijuna kuna.

Kreditna linija će biti otvorena do iskorištenja predviđenog kreditnog potencijala, stoga Grad Novigrad i ovim putem poziva poduzetnike da se informiraju o kreditnoj liniji i mogućnostima financiranja koje nudi.

Završeni očevidi u Poreču i Funtani – Plinskom smjesom pokušali provaliti u bankomat, podmetnut požar

Rampe na autocestama odlaze u povijest: Butković potvrdio novi sustav naplate vrijedan 500 milijuna kuna