in

Rampe na autocestama odlaze u povijest: Butković potvrdio novi sustav naplate vrijedan 500 milijuna kuna

Ilustracija

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković objasnio je planove uvođenja novog sustava naplate cestarina.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Butković je kazao da restrukturiranje cestovnog sektora uspješno ide kraju, te podsjetio da se odustalo od monetizacije i prodaje autocesta, spojene su Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb u jednu tvrtku te se uspješno provodi restrukturiranje u svim tvrtkama, navodi Poslovni.hr.

“Preostaje nam još uvođenje novog sustava naplate cestarine. U tom smislu taj projekt smo kandidirali prema Mehanizmu za oporavak i otpornost u iznosu od 500 milijuna kuna. U razgovorima s Europskom komisijom taj je projekt dobio zeleno svjetlo, budući da najviše zadovoljava ono što je potrebno, a to je digitalizacija i uvođenje novog, modernog sustava naplate cestarine na svim dionicama autocesta u Hrvatskoj, što uključuje i Bina Istru i autocestu Zagreb – Macelj”, istaknuo je.

Rekao je i da je procedura projektne dokumentacije provedena kraju te da će, nakon konačnog odobrenja Europske komisije, biti raspisan natječaj za uvođenje novog sustava naplate cestarine, koji će biti beskontaktni, bez rampi, a smanjit će gužve na autocestama.

Cijeli članak pročitajte na https://www.poslovni.hr/hrvatska/rampe-na-autocestama-odlaze-u-povijest-butkovic-potvrdio-novi-sustav-naplate-vrijedan-500-milijuna-kuna-4285555

Novigradskim poduzetnicima još 11 milijuna kuna putem subvencioniranog kredita

Rukometaši Poreča u četvrtfinalu Kupa Hrvatske!