in

Novigradu ponovo „petica“ za transparentnost proračuna

Novigrad

Institut za javne financije (IJF) objavio je 5. srpnja rezultate sedmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Grad Novigrad-Cittanova svrstao se pritom ponovo među jedinice lokalne samouprave koje su na vrijeme i u odgovarajućoj formi objavile svih pet traženih dokumenata.

Za potrebe ovog istraživanja proračunska transparentnost mjerila se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica, a to su u ovom ciklusu bili godišnje izvršenje proračuna za 2019. godinu, polugodišnje izvršenje proračuna za 2020. godinu, prijedlog proračuna za 2021., izglasani proračun za 2021., te proračunski vodič za građane za 2021. godinu.

Ukupna prosječna proračunska transparentnost – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama županija, gradova i općina – iz godine u godinu se popravlja, te u ovom ciklusu iznosi 4,5 od mogućih 5, navodi se u rezultatima istraživanja.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio INTERAKTIVNU KARTU koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je OVDJE.

VIŽINADA se turističkim prometom približava 2019. godini

Poreč predstavljen kao primjer dobre prakse na Smart City Summitu u Šibeniku