in

Obrtnička komora organizira proljetni ciklus gastronomskih radionica “Key Q: Ključ istarske gastronomije”

U sjedištu Obrtničke komore Istarske županije u Puli danas je održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljeno održavanje proljetnog ciklusa gastronomskih edukacija – radionica u sklopu projekta “Key Q: Ključ istarske gastronomije”, koje provodi Agencija za ruralni razvoj Istre.
Predsjednik Komore Robert Momić istaknuo je važnost radionica, te kako su one dobro prihvaćene među obrtnicima. Naglasio je kako je Komora anketirala polaznike dosadašnjih radionica, te kako su ih svi ocijenili kvalitetnim i korisnim, a o tome svjedoči i činjenica da isti polaznici pohađaju više radionica. Također je istaknuo kako Komora sufinancira cijenu radionica za obrtnike i njihove zaposlenike s 25%. Na konferenciji je potpisan sporazum o suradnji na projektu, kroz sufinanciranje obrtnika.

Direktor AZRRI Igor Merlić istaknuo je kako je cilj radionica, uz edukaciju ugostitelja, valorizacija izvornih istarskih pasmina i poljoprivrednih kultura. Projekt, uz Komoru, podupiru Istarska županija (upravni odjeli za turizam i poljoprivredu), Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula. U dosadašnjih 9 ciklusa, više od 1.700 kuhara iz naše županije, ali i iz ostatka Hrvatske i iz inozemstva pohađalo je ukupno 145 održanih radionica.

Voditelj centra Edmondo Šuran pozvao je ugostitelje da se prijave putem poveznice https://egci.azrri.hr/hr/.

Najavio je radionice: “Uskršnje slastice” (predavač Robert Perić), “Suvremena jednostavna jela od bošlarina” (David Skoko), “Bakalaj – riba koja povezuje Norvešku, Veneciju i Istru” (Danjiel Đekić), “Nove gastronomske vrijednosti mesa divljači iz Istre” (Robert Perić i Igor Ciceran), “Istarski tapasi, rakije i cigare” (Fabrizio Vežnaver, Emil Perdec), “Kruh – neodvojiv dio jelovnika vrhunskih restorana” (Robert Perić), “Moć gostoljubivosti – kako zadržati i privući goste” (Sanja Krmpotić), “Kreativna gastronomija s nekim novim povrćem” (Matija Bogdan), “Kreativno slastičarstvo” (Robert Hromalić) i “Brza i jednostavna jela od lokalne ribe” (David Skoko).

Komora posvećuje puno pažnje organizaciji edukacija za članstvo, te su najavljene i prestojeće radionice – webinari s temom zakona o sprečavanju pranja novca, te radnih odnosa i paušalnog obavljanja obrta, priopćeno je iz Obrtničke komore.

VIŠNJAN: Počele pripreme za postavljanje geodetske kupole

POREČ: Projekt „Domaće od malih nogu“ u vrtićima i školama potiče najmlađe na konzumaciju domaćeg voća i povrća