in

OD IDEJE DO USPJEHA: U Mjesecu poduzetništva vrata otvara Vinarija Damjanić u Fuškulinu

Vinarija Damijanić

Svake godine u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču organizira se aktivnost „Od ideje do uspjeha“ gdje se na imanjima i proizvodnim pogonima uspješnih porečkih poduzetnika „otvaraju vrata“ svima zainteresiranima i na zanimljiv način predstavlja njihov put od prve ideje do uspješnog biznisa. Ove godine vrata nam otvara Vinarija Damjanić u Fuškulinu i to u ponedjeljak, 2. listopada 2023., s početkom u 12,00 sati.

Ova uspješna priča započinje početkom 18. stoljeća kada je obitelj Jurković počela podizati nasade vinograda na području Fuškulina pokraj Poreča. Godinama upornog rada prerasli su u jednu od vodećih vinskih kuća u regiji, da bi 30-tih godina prošloga stoljeća bili nagrađivani na svjetskim vinskim izložbama kao što je EXPOSITION DU BIEN-ETRE, PARIS 1928 u Parizu, gdje su 1928. godine za crno vino pobijedili Grand prix s zlatnom medaljom. U to doba većinu su proizvedenog vina izvozili u Trst jer im je vino radi visoke kvalitete bilo dobro prihvaćeno na tržištu. Sve do kraja 2. svjetskog rata obitelj je obrađivala 30 ha poljoprivrednog zemljišta od čega je 20 ha bilo pod vinogradom. Upornim radom nakon 15-tak godina obitelj Damjanić raspolaže sa 10,5 ha vinograda i moderno opremljenim podrumom, gdje stečeno znanje i ljubav prema vinarstvu primjenjuje mladi enolog Ivan Damjanić. 

Ova aktivnost je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine šesti put zaredom organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

ne diraju fotku

Istra: U dva dana čak šest naleta na divljač. Nisu sve preživjele

Foto Općina Vrsar - Potpis ugovora između načelnika Geromette i direktora APN-a

VRSAR kreće u projekt gradnje POS-ovih stanova: Potpisan ugovor s APN-om