in

VRSAR kreće u projekt gradnje POS-ovih stanova: Potpisan ugovor s APN-om

Foto Općina Vrsar - Potpis ugovora između načelnika Geromette i direktora APN-a

Ovog tjedna potpisan je ugovor između Općine Vrsar i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) o prijenosu vlasništva na k.č. 1246/4, 1246/5, 1246/6 i 1246/7 sve k.o. Vrsar. Naime, na tim će se parcelama graditi buduće zgrade s POS-ovim stanovima. Također je potpisan i aneks predgovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje. Ugovor su potpisali načelnik Vrsara Ivan Gerometta i direktor APN-a Dragan Hristov.

Potpisom navedenih ugovora ispunjeni su uvjeti za daljnje postupanje u cilju izgradnje stanova te su stoga obje strane izrazile zadovoljstvo, s obzirom da je prvi predugovor sklopljen sada već davne 2013. godine te se od onda, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s Republikom Hrvatskom, projekt nije pomaknuo s mrtve točke.

U daljnjem postupku slijedi raspisivanje natječaja za projektiranje zgrada prema potrebama utvrđenim u konačnoj listi prvenstva, što će provesti APN. U planu je gradnja četiri zgrade, s 28 do 32 stana ukupno, saznajemo od načelnika Geromette.

Vinarija Damijanić

OD IDEJE DO USPJEHA: U Mjesecu poduzetništva vrata otvara Vinarija Damjanić u Fuškulinu

Foto Rally Poreč

RALLY POREČ zatvara promet 30.9. na području Tara, Žbandaja, Višnjana i Kašćerge