in

Poreč: Nova kanalizacijska u tri prigradska naselja. U planu daljnja ulaganja

Molindrio - Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je s pročelnikom za komunalni sustav Marinom Poropatom otvorena gradilišta na području grada i prigradskih naselja, između kojih i Straniće, Rošine i Molindrio u kojima je u tijeku izgradnja kanalizacijske mreže za ukupno 63 priključaka, odnosno, osamdesetak kućanstava.

Investitor je Odvodnja Poreč, a trenutno se radovi odvijaju na području Grada Poreča (Molindrio i Stranići) te Općine Tar-Vabriga (naselje Rošini).

Molindrio - Foto Grad Poreč
Molindrio – Foto Grad Poreč

U Molindriju se dovršava izgradnja gravitacijskih kolektora za prihvat i odvodnju sanitarnih otpadnih voda naselja Molindrio s priključenjem na postojeći sustav javne odvodnje Poreč jug, u Stranićima se, nakon dovršetka prve faze, trenutno kroz drugu fazu radova gradi mreža gravitacijskih i tlačnog kolektora s jednom crpnom stanicom, dok se u Rošinima gradi dio kanalizacijske mreže koji obuhvaća zapadni dio naselja te crpne stanice Rošini za prihvat i odvodnju sanitarnih otpadnih voda Podsustava Rošini.

Radovi napreduju po planu te se dovršetak na svim lokacijama očekuje početkom 2023. godine, kada će biti omogućeno priključivanje svih korisnika na novi sustav.

Trenutna pokrivenost kanalizacijskom mrežom na području Grada Poreča i pripadajućih naselja je viša od 92%. Kako bi se došlo do 100% pokrivenosti, Odvodnja Poreč planira nastaviti s ulaganjima i u preostalih nekoliko naselja, objavio je Grad Poreč.

opća bolnica pula

Opća bolnica Pula ima obavijest za građane

vrtić veli maj foto grad poreč

POREČ: Djeca iz Gornjeg vrtića u Valamaru dok traje obnova Gornjeg vrtića