in

POREČ: Djeca iz Gornjeg vrtića u Valamaru dok traje obnova Gornjeg vrtića

Ilustracija - Foto Grad Poreč

Za vrijeme radova na obnovi zgrade Gornjeg vrtića Valamar Riviera ugostila je četiri odgojno-obrazovne skupine djece porečkog vrtića Radost koji su u hotelu Valamar Pinia smješteni u prostore Maro kluba.

Radovi na Gornjem vrtiću - Foto Grad Poreč
Radovi na Gornjem vrtiću – Foto Grad Poreč

Valamar Riviera osigurala je ugodan boravak i obroke za sedamdesetak djece od 3 do 6 godina u prostorima Maro kluba gdje se inače već nekoliko godina provode programi Ljetnog kampa Društva Naša Djeca Poreč. Obnova vrtića trajat će do proljeća 2023. godine pa je stoga bilo važno da se za mališane pronađe kvalitetno rješenje.

„Vrtići su izrazito važni kao usluga za roditelje, grad i zajednicu dok su za djecu važni iz odgojnih i obrazovnih razloga. Drago nam je što je Valamar uspio pružiti prostor za siguran i ugodan boravak djece iz vrtića Radost, te im na taj način omogućiti najbolje uvjete za rad i igru do završetka radovaNastojimo da zajednička suradnja Grada Poreča i Valamara bude za dobrobit zajednice, a ovo je samo jedan od dobrih primjera takve prakse“, izjavila je Lea Sošić, direktorica razvoja proizvoda u Valamar Rivieri.

Donacija u obliku korištenja prostora Valamar Pinia hotela za potrebe rada vrtića odvija se u sklopu Valamarovih dugogodišnjih programa orijentiranih na dobrobit djece, a prirodan je nastavak dosadašnje suradnje Valamara i dječjeg vrtića Radost. Prethodnih je godina Valamar u sklopu humanitarne akcije „Veliko srce Valamara“ donirao sredstva za poboljšanje uvjeta boravka djece u podružnicama ovog vrtića, a najmlađi Porečani su i česti gosti dječjih igrališta Valamarovih hotela, ljetovališta i kampova.

Iz Dječjeg vrtića Radost i Grada Poreča zahvaljuju na još jednom primjeru kvalitetne suradnje za dobrobit cijele zajednice. Naime, broj djece u Poreču u stalnom je porastu pa je ulaganje u postojeće vrtiće i izgradnja novih prioritet.

Grad planira izgradnju vrtića i jaslica u Varvarima i Novoj Vasi, i trenutno obnavlja zgradu popularnog Gornjeg  vrtića. I dok našoj djeci kroz obnovu osiguravamo još bolje uvjete, osiguravanje kvalitetnog alternativnog smještaja bilo je izrazito važno, zato hvala Valamaru na ustupanju prostora i podršci. Djeca i osoblje uživaju u prostoru Maro kluba, koji im je poznat i od ranije kroz aktivnosti Ljetnog kampa“, istaknula je Divna Radola, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost.

Valamar već niz godina podupire rad Društva Naša Djeca Poreč, vrtića, škola, sportskih udruga, kao i niz drugih inicijativa čiji je cilj poboljšanje kvalitete života lokalne zajednice.

Molindrio - Foto Grad Poreč

Poreč: Nova kanalizacijska u tri prigradska naselja. U planu daljnja ulaganja

Nastup zbora Korona

Etnomuzikolog Branislav Ostojić o slovenskoj glazbi u Umagu