in

Počela gradnja kanalizacije u Rošinima vrijedne skoro 2 milijuna kuna

Radovi u Rošinima - Foto Odvodnja Poreč

Odvodnja Poreč d.o.o. obavještava sve građane da su danas započeli radovi na nastavku izgradnje kanalizacijske mreže naselja Rošini. Vrijednost investicije u ovoj fazi radova iznosi 1.720.000 kuna (bez PDV-a).

Planirano je izvesti dio kanalizacijske mreže koji obuhvaća istočni dio naselja, a kojom je  obuhvaćena izgradnja dvanaest gravitacijskih kolektora i dio tlačnog cjevovoda za prihvat i odvodnju sanitarnih otpadnih voda naselja.

Ukupna duljina mreže iznosi 1.470 m’, od čega gravitacijski kolektori u duljini od 940 m’ i tlačni cjevovod u duljini od 530 m’, koji se izvodi paralelno sa glavnim gravitacijskim kolektorom. Radovi će se odvijati po glavnoj prometnici naselja i dijelom po sporednim ulicama, sve do spoja na izvedeni kolektor otpadnih voda u županijskoj prometnici oznake ŽC 5041.

Izvođač radova je građevinski obrt Šalić iz Nove Vasi, a stručni nadzor provodit će tvrtka Učka – Konzalting iz Pazina.

Ugovoreni rok za izvođenje predmetnih radova je 120 kalendarskih dana od uvođenja izvođača radova u posao. Odvodnja Poreč i ostali sudionici u gradnji poduzet će sve potrebne mjere kako bi se radovi dovršili čim je prije moguće, a očekivani rok završetka radova je sredina lipnja.

Za vrijeme izvođenja radova dio prometnice kroz naselje bit će pod privremenom regulacijom prometa.

-Mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima u blizini gradilišta, te na poštivanje privremene prometne regulacije. Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr, poručili su iz Odvodnje Poreč.

benzinska postaja crpka

Plenković: Vlada donijela nove uredbe o cijeni goriva

Ilustracija Pixabay karanfili

Sjećanje na pobunu žena TINJANŠTINE: „Mi smo si kuraja dale“ uz performans Josipa Pina Ivančića