in

PODUZETNICI OPREZ: Opet stižu uplatnice za neobavezni registar

Pojavila se još jedna tvrtka koja novoosnovanim poduzetnicima šalje dopis u kojem traži uplatu za upis u Elektronički registar gospodarstvenika. Kako piše Večernji list, brojni poduzetnici su počeli dobivati kuverte u kojima stoji dopis, koji izgleda kao dopis službene institucije, u kojem se traži uplata od 395 u roku od 14 dana, inače se nakon tog roka mora uplatiti 790 kuna, objavio je portal Lider.

No, dopis za uplatu u registar koji ima domenu www.eregistar.hr poslala je tvrtka Dora poslovno savjetovanje j.d.o.o.. I ne mora se platiti.

Ovo nije prvi slučaj u kojemu se poduzetnicima šalje dopis za uplatu u neki registar. Naime, kako je Liderov novinar i kolumnist Edis Felić, u svojoj kolumni ‘Pravda za sve’ napisao sredinom srpnja 2017. godine, tvrtka Poslovni pregled radila je isto to. Slala je novoosnovanim poduzetnicima dopis, koji nalikuje kao dopis službene institucije, u kojem se traži uplata od 400 kuna za upis podataka na stranici poslovniregistar.hr.

Isto tako, Lider je svojedobno pisao i o sličnoj tvrtki registriranoj u EU koja u zaglavlju imala simbole EU, što je poslodavcima sugeriralo da moraju platiti nekakav EU poslovni broj, tj. tzv. European Business Number.

Detaljnije pročitajte na protalu Lider.media.

Ministarstvo turizma dodijeljuje 24 milijuna bespovratnih kuna za poboljšanje ponude hotela, kampova, privatnog smještaja…

Gradska knjižnica Poreč raspisala natječaj za pjesme na čakavštini “Verši na šterni”