in

Poduzetnički inkubator Poreč predstavio rezultate istraživanja s međunarodnom kongresa o ruralnom turizmu

Poduzetnički inkubator Poreč i njegova uloga u razvoju poduzetništva u ruralnom području, predstavljena je nedavno u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu održanom u Cavtatu. U okviru bogatog programa događanja predviđeno je bilo i predstavljanje rezultata znanstvenih istraživanja na temu razvoja ruralnog turizma, a jedno od izlaganja bilo je predstavljanje aktivnosti. Morena Mičetić Fabić i Irena Šker iz Poduzetničkog inkubatora Poreč predstavile su rezultate istraživanja na temu uloge poduzetničkih potpornih institucija u razvoju poduzetništva u ruralnom turizmu.

Kongres u Cavtatu - Foto Grad Poreč
Kongres u Cavtatu – Foto Grad Poreč

Istraživanje su provele na uzorku preko 90 poduzetničkih potpornih institucija u Republici Hrvatske koje sudjeluju u projektu BOND (HAMAG BICRO). Mreža BOND predstavlja platformu za sveukupni razvoj kapaciteta i kvalitete usluga poduzetničkih potpornih institucija, a poduzetnicima pruža objedinjeni pristup poslovnim znanjima, vještinama, partnerima, informacijama i uslugama važnima za pokretanje i razvoj poslovanja.

Na ovaj se način BOND ujedno pozicionira i kao strateški partner donosiocima razvojnih politika i mjera za razvoj poduzetništva u Hrvatskoj.

Rezultati istraživanja pokazuju da su određene aktivnosti poduzetničkih potpornih institucija usmjerene ka poticanju razvoja poduzetništva u ruralnom turizmu, međutim iste predstavljaju mali postotak u ukupnoj aktivnosti. Ujedno, istraživanje proširuje znanje o poslovanju poduzetničkih potpornih institucija koje je do sada bilo usmjereno na poticanje poduzetničke klime i okruženja u generalnom smislu, na područje poticanja poduzetništva u ruralnom turizmu, te sagledava poduzetničke potporne institucije kao potencijalne generatore razvoja inovativnog poduzetništva u ruralnom turizmu.

U zaključnom su dijelu predstavljene preporuke managerima poduzetničkih potpornih institucija za unapređenje i/ili proširenje poslovanja navedenih institucija u ruralnim područjima, kao i nositeljima politika te donositeljima odluka u sagledavanju mogućnosti utjecaja razvoja poduzetništva u ruralnom turizmu kroz poduzetničke potporne institucije.

Izvor Grad Poreč

Foto DND Marčana

MARČANA: Učenici izradili unikatne darove i poklonili ih umirovljenicama za Majčin dan

Foto Grad Pula

Na rođendan Đorđe Balašević dobio klupu u Puli