in

Poduzetnički inkubator Poreč traži nove “stanare” – najam ureda 1 kunu godišnje

Ilustracija/Foto: Grad Poreč
Poduzetnički inkubator u Žbandaju

Poduzetnički inkubator Poreč objavio je javni poziv za dodjelu poslovnih prostora poduzetnicima u zgradi nekadašnjeg Društvenog doma Žbandaj. Budućim stanarima se osim subvencioniranog modernog poslovnog prostora nude i brojne pogodnosti kao što su besplatna promocija u raznim promotivnim materijalima i poslovnim događanjima, besplatno sudjelovanje na sajmovima kao što je Promohotel, besplatne edukacije, te druge pogodnosti koje su trenutno u fazi ugovaranja između Grada i raznih institucija, javljaju iz Grada Poreča.

Već u ožujku nove stanare očekuje sudjelovanje u projektu edukacija i mentorstva s nazivom „Program visokokvalitetnih usluga za rast i razvoj MSP-ova“ kojeg će Grad provoditi u suradnji  s trgovačkim društvom Poslovni biro PBIRO iz Rijeke, uz 100 posto financiranje projekta iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad je Poduzetnički inkubator kandidirao na natječaj „Poduzetnički impuls za 2014. godinu“, te je uz sufinanciranje Ministarstva poduzetništva i obrta Grad u projekt uložio više od milijun kuna. U prostoru od 200 kvadratnih metara pored ureda za poduzetnike opremljena je zajednička višenamjenska sala za konferencije, sastanke, druženja, a zatim izajednička recepcija, kuhinja i sanitarni čvorovi. Primarno su svi prostori u funkciji javne poduzetničke infrastrukture, dakle stoje na raspolaganju poduzetnicima i građanima u svrhu raznih radionica, predavanja i slično.

Poduzetnički inkubator poduzetnicima nudi sljedeće pogodnosti:

– poslovni prostor uz naknadu od 1 kunu godišnje za prvu godinu poslovanja,

– poslovni prostor uz subvencioniranu naknadu u idućim godinama poslovanja,

– besplatan program redovnih edukacija,

– besplatno sudjelovanje u projektima jačanja znanja i vještina poduzetnika te umrežavanja poduzetnika,

– besplatno sudjelovanje na raznim sajmovima,

– besplatnu promociju u raznim promotivnim materijalima i poslovnim događanjima, te društvene mreže i drugo.

U ožujku stanari će imati priliku sudjelovati u projektu kojeg Grad provodi sa konzultantskim trgovačkim društvom Poslovni biro PBIRO d.o.o. iz Rijeke, a koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o besplatnim visokokvalitetnim uslugama za rast i razvoj poduzeća odnosno mentorstvo za izradu poslovnih planova, za izradu investicijskih projekata, za pripremu projekata za financiranje iz EU fondova, za upravljanje projektima i nabavama financiranim iz EU fondova, savjetovanje iz područja grupnog financiranja, liderstva, inovacija, marketinga, prodaje te informiranje o aktualnim poduzetničkim temama.

Javni poziv za buduće ”stanare” – korisnike inkubatora biti će otvoren do popunjenja svih prostora, piše u priopćenju Grada.

Sve informacije i dokumenti koje treba ispuniti dostupni su na www.porec.hr.

‘Ima ljekovita svojstva za razliku od duhana i alkohola koji su legalni’

BROJNI VOLONTERI U AKCIJI ČIŠĆENJA PAZINČICE NAKON POPLAVE: “Ne želimo da se Potok guši u smeću!”