in

Poreč: asfalt i nova javna rasvjeta u Brčićima, u Kukcima i Blagdanićima, uskoro i u Fuškulinu, Varvarima i Baderni

Grad Poreč nastavlja s komunalnim uređenjem i opremanjem u gradskim i prigradskim naseljima. Ovih se dana radovi odvijaju na području mjesnog odbora Nova Vas, gdje se pripremaju asfaltiranja i postavljanje javne rasvjete. U pripremi je asfaltiranje prometnice u naselju Brčići, odnosno ulice Vala, u duljini od 20 metara i širine četiri metra. Prometnica će spajati postojeće asfaltirane nerazvrstane ceste između kućnih brojeva 5 i 11.

Također, ovaj će mjesni odbor dobiti i nova rasvjetna tijela, u naselju Kukci, Cerova ulica, te na području naselja Blagdanići. Ukupno će se ugraditi 10 svjetiljki podzemne i nadzemne javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađenih s trenutno važećom zakonskom regulativom, kao i najsuvremenijim tehnologijama koje se ugrađuju u sustave rasvjete.

Nakon dovršene zamjene LED rasvjetnih svjetiljki na području grada Poreča, nastavlja se s izgradnjom i dogradnjom postrojenja javne rasvjete na područjima okolnih mjesnih odbora. Nakon spomenutih radova u Novoj Vasi, javna rasvjeta postavit će se i u mjesnim odborima Baderna, Fuškulin i Varvari, a dinamika radova odvija se prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa, planovima mjesnih odbora, te sukladno važećoj zakonskoj regulativi.

Ulaganja u uređenja porečkih mjesnih odbora nastavit će se i u narednom periodu, priopćeno je iz Grada Poreča.

Istarska županija natječajem dijeli potpore za razvoj turistički manje razvijenih područja

Božinović o Istri: O strateškim pitanjima ne odlučuje se na lokalnoj razini