in

POREČ: Gradi se kanalizacijska mreža Kosinožići – Vežnaveri

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je s pročelnikom gradskog upravnog odjela za komunalni sustav otvorena gradilišta u Poreču, između ostalog, i ono izgradnje kanalizacijske mreže Kosinožići – Vežnaveri koje je otvoreno ovoga tjedna.

Gradi se kanalizacija od Kosinožića do Vežnavera

Kanalizacijska mreža naselja Kosinožići – Vežnaveri obuhvaća izgradnju glavnog kolektora u dužini od oko 740 metara, te predstavlja nastavak ulaganja u podsustav Antonci.

Projektom izgradnje glavnog kolektora u trupu lokalne ceste St. Portun-Antonci-Kosinožići, koji su već ranije dovršeni, stvoreni su uvjeti za radove na izgradnji kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola. Izvođač radova na potezu Kosinožići – Vežnaveri je tvrtka Ekspert Gradnja iz Buzeta, a stručni nadzor provodi tvrtka Istra Inženjering iz Poreča.

Investiciju su mještanima naselja proteklog tjedna prezentirali predstavnici investitora – Odvodnje Poreč i Grada Poreča. Kako je napomenuo gradonačelnik Peršurić, kanalizacijskom mrežom došlo se do pokrivenosti od 92% svih kućanstava u svim porečkim naseljima, što je gotovo dvostruko više od hrvatskog prosjeka. 

– Samo u prošle četiri godine oko 800 kućanstava spojeno je na mrežu. Prioritet za naredno razdoblje je doći do pokrivenosti od 100%, odnosno, izgraditi kanalizacijsku mrežu u nekoliko preostalih naselja nakon što su već ranije izgrađeni kolektori, rekao je Peršurić, navedeno je u priopćenju Grada Poreča.

Vežnaveri – Kosinožići

Udruga Zdravi Novigrad kreće s realizacijom projekta “Podržimo mentalno zdravlje 1”

VIŽINADA: U Bajkinima izbio požar na traktoru i krovu skladišta