in

Udruga Zdravi Novigrad kreće s realizacijom projekta “Podržimo mentalno zdravlje 1”

Ilustracija

Od travnja pa do kraja godine (s ljetnom pauzom) Udruga Zdravi Novigrad kreće s realizacijom projekta “Podržimo mentalno zdravlje 1” u okviru savjetovališta udruge kroz koju nudi građanima Novigrada besplatnu uslugu savjetovanja, informiranja i edukacije odnosno uslugu psihološke pomoći i podrške sa svrhom doprinosa očuvanju mentalnog zdravlja građana.

Grad Novigrad je prepoznao potrebu i deficit takve usluge posebice zbog posljedica djelovanja pandemije COVID 19 i niza stresora koji su prisutni i opstaju već neko vrijeme te je u potpunosti podržao ovaj projekt.

Voditeljica projekta je Patricia Radošić, koordinatorica udruge i psihologinja s dugogodišnjim iskustvom u savjetovanju i radu s ljudima. Aktivnosti u okviru projekta će se odvijati u prostoru udruge na adresi Ribarnička 2b svakim četvrtkom od 16 do 20 sati uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera. Po potrebi ili zbog nemogućnosti dolaska bit će moguće i savjetovanje putem digitalnih medija koje je već postalo uobičajeno u ovim „novonormalnim“ vremenima.

Planiraju se i edukativne aktivnosti u vidu organizacije predavanja sa svrhom podrške i pomoći građanima pri suočavanju sa neizvjesnim i nepredvidljivim uvjetima življenjima zbog kojih je neminovno u riziku mentalno zdravlje.
Termin za savjetovanje moguće je dogovoriti upitom na e- mail patricia.radosic.zn@gmail.com, pozivom i sms-om na 099/328 37 77 ili porukom u inbox Facebook stranice udruge, saznajemo u Gradu Novigradu.

Istarski stožer – U srijedu 18 novozaraženih, nažalost još dvije osobe preminule

POREČ: Gradi se kanalizacijska mreža Kosinožići – Vežnaveri