in

POREČ: Gradonačelnik Loris Peršurić najavljuje paket od 9 mjera pomoći za lokalne gospodarstvenike pogođene krizom

Loris Peršurić/Foto Grad Poreč

Za danas, 31. ožujka, najavljena je hitna sjednica Gradskog vijeća Poreča koja će se održati na daljinu, izjašnjavanjem vijećnika i ostalih sudionika putem elektroničke pošte, na kojoj će se donijeti prvi paket mjera za pomoć lokalnom gospodarstvu tijekom trajanja epidemije koronavirusom.

Donosimo priopćenje gradonačelnika Lorisa Peršurića koji objašnjava što je točno predviđeno kao pomoć gradske uprave poduzetnicima čije je poslovanje pogođeno korona-krizom. Dnevni red današnje sjednice pogledajte na linku http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=61243&j=CRO.

“Gradonačelnici svih gradova u Istri – Buja, Buzeta, Labina, Novigrada, Pazina Poreča, Pule, Rovinja, Umaga i Vodnjana, predložili su set od ukupno devet mjera kojima se želi pomoći lokalnom gospodarstvu. Radi se tek o prvoj fazi potpora koje će gradovi provoditi, jer se situacija mijenja iz dana u dan.

Nakon prvih 15 dana protuepidemijskih mjera, predložen je prvi set mjera, a kako se situacija bude razvijala, gradovi će predlagati nove mjere, prilagođene potrebama. Ove mjere su namijenjene prvenstveno obrtnicima, poljoprivrednicima, malim i mladim poduzetnicima – sve kako bi se dao poticaj za zadržavanje radnih mjesta, ali i rješavanje problema nelikvidnosti onima čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije.

Vrlo je važno napomenuti kako Poreč ostaje grad bez prireza, te ga ne planira uvoditi.

Grad tijekom ovog mandata odgovorno i racionalno upravlja gradskim financijama. Iako smo u kratkom vremenu proveli puno financijski izdašnih projekata poput gradnje dvije osnovne škole, dva vrtića ili uređenja rive, istovremeno smo racionalizirali troškove, a dodatno pripremamo i rebalans na kojem već duže vrijeme aktivno rade svi gradski odjeli, tvrtke i ustanove s izradom projekcija mogućih scenarija uštede u javnom sektoru.

Pripremamo set mjera koje će biti predstavljene Odboru da daju stručno mišljenje i savjete, nakon čega će biti predstavljene Gradskom vijeću. U razdoblju od izbijanja epidemije, prioritet grada bilo je zdravstvo: zajedno s TZ Poreč Hitnoj smo donirali dva prijenosna respiratora, Domu zdravlja smo nabavili i opremili kontejnere za tzv. COVID-19 ambulante, s Vrsarom, Funtanom i Tar-Vabrigom smo donirali 200 tisuća kuna za medicinsku opremu – maske, rukavice, higijenske potrepštine dok se Stožer i koordinacija gradskih upravnih odjela održavaju po nekoliko puta dnevno već gotovo mjesec dana. Drugi prioritet je da, uz već naložene mjere štednje u poslovanju svih proračunskih korisnika i trgovačkih društava u vlasništvu gradova zbog posljedica epidemije, svi gradovi, u okviru svojih mogućnosti, izađu u susret privatnom poslovnom sektoru i ublaži posljedice ove zdravstvene krize.

Formirat ćemo poseban tim za praćenje stanja u gospodarstvu, uz već postojeće mjere i praćenja koja provodimo s nadležnim institucijama i gradskim upravnim odjelima.

Svjesni smo da kao lokalna samouprava ne možemo mijenjati i definirati postupanje s porezima, već moramo sačekati državu.

Mjere koje dolaze pred Gradsko vijeće na glasanje su:

oslobađanje plaćanja korištenja javne površine od 1. ožujka do normalizacije poslovanja, odgoda plaćanja poreza na potrošnju od 1. ožujka do normalizacije stanja, smanjenje zakupa gradskih poslovnih prostora za 50% za one obuhvaćene ograničenjem rada, odgodu plaćanja komunalne naknade do 30. lipnja, pa sukladno tome i naknade za uređenje voda, odgoda plaćanja koncesijskih odobrenja i spomeničke rente, obročno beskamatno plaćanje za komunalni doprinos od 1. ožujka do normalizacije stanja.

Dodatno, Grad će nastaviti financirati rad kako gradskih tako i privatnih vrtića, kako bi se što jednostavnije po otvorenju mogli početi s radom.

Tijekom trajanja izvanrednih mjera za prihode koji su obuhvaćeni ovim mjerama, Grad neće obračunavati kamate.

Gradska uprava tijekom izvanrednih mjera radi stalno, u smjenama, uz rad od doma i rad Stožera – sve u skladu s preporukama i mogućnostima. Svakodnevno rade komunalni redari koji pomažu Stožeru u provođenju odluka, gradska uprava svih sedam dana u tjednu izdaje propusnice za napuštanje mjesta prebivališta, a oformljena su dežurstva, info telefon i mail za kriznu djelatnost.

Uskoro ćemo i putem gradske Internet stranice informirati naše građane o lokalnim poljoprivrednim proizvođačima i mogućnostima nabavke njihovih proizvoda.

Gradska uprava stajat će, kao i uvijek, na raspolaganju svim građanima kako bi ih pravovremeno informirala, uputila i pojasnila mjere i pomoći.

S druge strane, i dalje radimo na prijavi projekata uz 100% financiranje iz vanjskih izvora, a zadržavamo i ostvarene standarde u socijalnom programu, po čemu je Poreč prepoznat na razini cijele zemlje kao jedan od najboljih.”

    

DOBILI ODOBRENJE: Vrtni centri i rasadnici ipak mogu otvoriti svoja vrata

FUNTANA: Vijećnici odlučuju o odgodi plaćanja komunalne naknade, plaćama i naknadama