in

Poreč: Nastavlja se podjela spremnika i novi plan preuzimanja otpada

Nastavno na tekuću podjelu spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona, te plastične i staklene ambalaže obavještavamo korisnike kako će se otpad sakupljati  prema novom planu preuzimanja selektivnog otpada. Ovim putem iz komunalnog poduzeća Usluga Poreč naglašavaju da će se selektivni otpad od pravnih subjekata koji su spremnike preuzeli 2020. također preuzimati prema novom planu preuzimanja selektivnog otpada. Novi plan preuzimanja pogledajte OVDJE .

Još jednom napominju kako bi spremnici bili ispražnjeni otpad mora biti pravilno odvojen, a u dan primopredaje otpada spremnik nedvosmisleno postavljen na javno dostupnoj površini od 6 sati. Novi plan preuzimanja selektivnog otpada za područje Grada Poreč dodijeljen je korisnicima prilikom preuzimanja spremnika, a možete ga preuzeti ovdje.

Od ponedjeljka 02.11.2021.g. nastavlja se podjela spremnika po organiziranim punktevima za naselja Grada Poreč, u MO Fuškulin, Varvari i Žbandaj.

Preuzimanje spremnika za pojedina naselja obavljat će se prema sljedećem planu:

usluga poreč plan podjele kontejnera

Mole se svi korisnici sa navedenih područja da dođu na dogovorenu lokaciju u naznačeno vrijeme i preuzmu svoje spremnike.

Za sve korisnike osiguran je po jedan plavi i žuti spremnik te set vrećica za staklo,  a prilikom preuzimanja potrebno je potpisati zapisnik o preuzimanju spremnika.

Budući će se nakon podjele individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje otpada, postojeći zeleni otoci postavljeni na javnim površinama ukloniti, izuzetno je bitno da svi korisnici preuzmu svoje spremnike.

Ukoliko netko nije u mogućnosti preuzeti svoje spremnike u naznačenim vremenima, iste spremnike može preuzeti na reciklažnom dvorištu Košambra od ponedjeljka do petka od 09.00 do 16.00h.

Posebno ističemo, korisnici koji koriste zajedničke spremnike za miješani komunalni otpad NE TREBAJU doći na preuzimanje spremnika na navedenim lokacijama već će istima spremnici biti dostavljeni od strane djelatnika Usluge Poreč d.o.o. i to odmah u slijedećim danima po završetku podjele na organiziranim lokacijama.

Prilikom preuzimanja spremnika korisnicima će se dodijeliti i plan odvoza za selektivni otpad.

Dodjela spremnika vršit će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera te ovim putem molimo sve korisnike na pridržavanje istih.

U slučaju kiše dodjela se odgađa za slijedeći radni dan.

vrsar petalon uređaj za pročišćavanje pročistač

DOVRŠEN VRSARSKI PROČISTAČ – Posljednji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda EU projekta Poreč

sladoled ilustracija pexels

Zbog pesticida se povlači Milkin sladoled