in

POREČ: Nova vodovodna mreža za Kosinožiće i Dračevac, nastavljaju se radovi u Bonacima, Gulićima, Mihatovićima i Mugebi

Istarski vodovod Buzet na području Poreča trenutno provodi investicije modernizacije vodovodne mreže u naseljima Dračevac i Kosinožići. Radove su, u redovnoj kontroli otvorenih gradilišta na području Poreča i pripadajućih naselja, ovoga tjedna obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat.

Radovi na vodovodnoj mreži

Nakon što je već ranije dovršena izgradnja sustava vodoopskrbe za naselja Jasenovica i Fuškulin ukupne dužine od  oko 1.200 metara, u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna, u tijeku su radovi na vodovodnom ogranku Kosinožići dužine oko 600 metara. U oba slučaja, Odvodnja Poreč i Istarski vodovod istovremeno su izvodili radove na istom području, za dobrobit samih operativnih izvršitelja, a nadasve za samu lokalnu zajednicu, kako bi se izbjeglo prekopavanje prometnica i njihovo zatvaranje u više navrata.

Uz Kosinožiće, radovi na otvorenim gradilištima napreduju po planu – u Dračevcu se dovršava izgradnja vodovodnog ogranka u džini od oko 630 metara, a ugovoreni su radovi na vodovodnim ograncima naselja Bonaci(istok), Gulići(Beramska ulica), Mihatovići (ulaz) i Mugeba (jug) koji će se realizirati tijekom zimskih mjeseci. Vrijednost svih radova je oko 4,5 milijuna kuna, a investitor je Istarski vodovod Buzet.

Premijer najavio besplatno cjepivo protiv Covida-19

Bez vode 4. prosinca okolica Poreča