in

Premijer najavio besplatno cjepivo protiv Covida-19

Od 11 sati se održava sjednica vlade, a ovu, kao i onu u ponedjeljak, premijer Andrej Plenković vodi iz izolacije u kojoj je zbog zaraze koronavirusom. Na sjednici će članovi vlade dobiti informaciju o aktualnom stanju vezanom uz epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj, piše Index.

Rekao je kako su unutar EU danas vođeni razgovori za distribuciju cjepiva. Kaže da se založio za sveeuropski pristup nakon što cjepiva budu odobrena. 

“Vidimo, nažalost, da epidemija koronavirusa ne jenjava. U Hrvatskoj se broj zaraženih utrostručio”, rekao je. “Broj je ponovno značajnije narastao u dva zadnja tjedna studenoga. Nažalost, danas imamo novi rekord, 4534 novozaražene osobe”, rekao je. 

Plenković je rekao da Hrvatska očekuje prvih 125 tisuća doza cjepiva. 

“Imamo informaciju da će EU regulatorno tijelo odlučiti o cjepivu Pfizera do kraja godine. Čim to bude, krenut će distribucije. Danas smo od šefa HZJZ-a Capaka čuli da će cijepljenje ići u dvije doze za svaku osobu. Ići će se prema prioritetnom rasporedu. Cjepiva će biti besplatna za građane”, rekao je Plenković u uvodu sjednice vlade. 

Više pročitajte na Indexu.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je, piše Jutarnji, da se na liječenju se nalazi 2.501 osoba, od čega je 258 osoba na respiratoru. Dodao je da kreće distribucija još 125 tisuća antigenskih testova. Također je poručio da su imali u zadnjih tjedan dana 18% više hospitaliziranih.

Maloljetna djevojka nestala iz pulskog Dječjeg doma

POREČ: Nova vodovodna mreža za Kosinožiće i Dračevac, nastavljaju se radovi u Bonacima, Gulićima, Mihatovićima i Mugebi