in

POREČ: Novi nogostup u Hvarskoj i Brionskoj ulici – uređuje se pješačka zona u Červar Portu

Grad Poreč nastavlja s uređenjem nogostupa i pješačkih površina, te će tako danas, 22. svibnja, početi uređenje nogostupa u dijelovima Hvarske i Brionske ulice. Radovi će obuhvatiti ukupno 220 metara novih pješačkih površina radi sigurnijeg prometovanja pješaka u navedenim ulicama. Tijekom izvođenja radova mole se svi sudionici u prometu za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije. Radove izvodi pulsko poduzeće Cesta u sklopu ugovora na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča u 2018. i 2019. godini, priopćeno je iz gradske uprave.

Također, u tijeku je sanacija dijela popločenja na pješačkim površinama u naselju Červar Porat. Na površinama Pučkog trga, te Skalinadi i Stradunu, na više lokacija, vrši se sanacija popločenja, odnosno postojećih betonskih opločnika – tlakovca, kako bi se izravnale površine koje su dotrajale, te koje su uslijed rasta stabala postale neravne.

Uz navedeno, sanirat će se površine ogradnih, te potpornih zidova i sjedalica, kao i dijelovi stepeništa na području Pučkog trga. Na Stradunu se saniraju oborinski poklopci i dijelovi kanaleta. U sklopu sanacije očišćen je postojeći sustav oborinske kanalizacije na udarnim dijelovima naselja.

Temeljem ugovora o građenju radove na sanaciji izvodi gospodarski subjekt Grip Juričić Pazin, a radove na čišćenju oborinske kanalizacije, gradsko poduzeće Odvodnja Poreč, u sklopu godišnjeg redovnog, te vanrednog održavanja postrojenja oborinskog sustava naselja Červar Porat.

Osim ovih radova, nastavlja se i s nasipavanjem puteva u porečkim gradskim i prigradskim naseljima. Ovih je dana obrt Vežnaver završio nasipavanje dijela puta u ulici 43. Istarske divizije u naselju Finida u dužini od 50 metara i širine 5 metara.

 

POREČ – Jutros kod Lakopa osvanuo natpis „MAFIJA VLADA“

Porečki učenici APSOLUTNI POBJEDNICI Pula Guitar Festa!