in

Porečki učenici APSOLUTNI POBJEDNICI Pula Guitar Festa!

Na ovogodišnjem 7. gitarističkom natjecanju „Pula guitar Fest“ Umjetničku školu Poreč predstavilo je šestoro učenika: učenica drugog razreda Klara Gulić, učenik petog razreda Leon Petrović, učenica četvrtog razreda Chiara Vukadinović, učenik trećeg razreda Marin Štefanac svi u klasi učitelja Hrvoja Hleba te dvije učenice PO Vrsar: Nina Poropat, učenica šestog razreda i Lucija Mišetić, učenica petog razreda, obje u klasi učiteljice Sandre Šustereiter.

Mali porečki glazbenici apsolutni su pobjednici svojim izvrsnim rezultatima.

Profesor Hrvoje Hleb ujedno je bio i član ocjenjivačke komisije.

Na ovogodišnjem Pula guitar Festu prijavilo se 111 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. Natjecanje za disciplinu solo gitare odvijalo se u 6 kategorija (baby i kategorije od I. do V.) i VI. kategorija komornih sastava.

Natjecanje „Pula guitar Fest“ odvijalo se u zgradi Fakulteta za ekonomiju i turizam “Dr Mijo Mirkovič“.

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su nastupima u jakoj konkurenciji osvojili četiri prve i dvije druge  nagrade:

Chiara Vukadinović, u klasi učitelja Hrvoja Hleba, u II. kategoriji solo gitare osvojila je 1. nagradu, pehar i 1. mjesto s 99,10 bodova, pehar za najviše bodova u prve tri kategorije te proglašena apsolutnom pobjednicom natjecanja i dobitnicom prijelaznog pehara za najviše osvojenih bodova na natjecanju.

 -Klara Gulić, u klasi učitelja Hrvoja Hleba, u I. kategoriji solo gitare osvojila je 1. nagradu i 3. mjesto s 94,63 bodova.

Nina Poropat, u klasi učiteljice Sandre Šustereiter, u II. kategoriji solo gitare osvojila je 1. nagradu s 92,20 bodova.

Lucija Mišetić, u klasi učiteljice Sandre Šustereiter, u II. kategoriji solo gitare osvojila je 2. nagradu s 87,40 bodova.

– Leon Petrović, u klasi učitelja Hrvoja Hleba, u II. kategoriji solo gitare osvojio je 2. nagradu s 86,90 bodova.

u VI. kategoriji (komorni sastavi), učenici Chiara Vukadinović i Marin Štefanac (duo Machiato) osvojili su 1. nagradu i 1. mjesto s 97,50 bodova.

POREČ: Novi nogostup u Hvarskoj i Brionskoj ulici – uređuje se pješačka zona u Červar Portu

POREČ: Zahtjevi za radne dozvole mogu se podnijeti i u policijskim postajama Buje, Buzet i Pazin