in

POREČ: Obnovljene ulice Stipe Rajka i Motovunska, proširen i ulaz u Červar Porat…

Nadstrešnica kod Osnovne škole Fiinida - Foto Grad Poreč

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s komunalnim ulaganjima na području cijelog Poreča i pripadajućih naselja, te su tako ovih dana pri kraju ili okončani neki od radova na uređenju i sanaciji prometnica. U mjesnom odboru Mate Balota, u Ulici Stipe Rajka, završena je rekonstrukcija kolnika i nogostupa te uređenje pješačkih prijelaza prilagođenih osobama s invaliditetom, te još predstoji uređenje prometne signalizacije.

Ulica Stipe Rajka - Foto Grad Poreč
Ulica Stipe Rajka – Foto Grad Poreč

U istom mjesnom odboru, ali u Motovunskoj ulici, još ranije, saniran je kolnik koji je bio u dosta lošem stanju. Također, u istom naselju Čimižin, ispred Osnovne škole Finida, nedavno je postavljena i nadstrešnica na autobusnom stajalištu, gdje autobuse čekaju učenici putnici.

U naselju Červar Porat su ovih dana završeni radovi na proširenju prometnice koja s kružnog raskrižja vodi prema autobusnoj čekaonici u centru naselja. Radi se o potezu od gotovo 350 metara, a nakon sanacije profil glavnog prometnog pravca ka naselju iznosi nešto više od 6 metara. Osim proširenja prometnice saniran je i nogostup u ulici Bršljan.

Ulica motovunska - Foto Grad Poreč
Motovunska ulica – Foto Grad Poreč

Tijekom veljače vršeni su i radovi na radova na sanaciji kolnika na različitim lokacijama na području grada. Sanacije su vršene u ulicama: Županije Somogy, Partizansko šetalište, Brionska, Hvarska, M. Vlašića, Rovinjska, N. Tesle, Rade Končara, V. Širole Paje, Mlinska, I. Andrića, Viale, M. Gioseffija, Glagoljaška, Ilirska, Šetalište A. Štifanića. Izvoditelj radova na prometnicama je Cesta d.o.o. Pula u sklopu asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva u 2023. godini, saznajemo u Gradu Poreču.

Foto SanjaBosnić/Tiramola - Gente nostra

NOVIGRAD: Antifašisti iz cijele Istre na komemoraciji u spomen na Irmu i Antona Benčića te Antona Ružića

Foto di Uwe Baumann da Pixabay

POREČ: U čast Danu žena kreativna radionica amaterskog dekorativnog slikanja