in

POREČ: OD IDEJE DO USPJEHA – 2. listopada Goran Mačinko predstavlja prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira – prijavite se

Goran Mačinko/Foto Tanja Kocijančić

U sklopu programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Bonacima kod Poreča će se u srijedu, 2. listopada, s početkom u 16 sati održati besplatna prezentacija “Od ideje do uspjeha – prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira – Bonaci”.

Prezentaciju će voditi Goran Mačinko koji će tom prigodom porečkoj javnosti predstaviti svoj proizvodni pogon i svoj put kako je od ideje nastalo uspješno proizvodno poduzeće u Bonacima i prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira.

Prezentacija je besplatna. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na e-mail adresu: maja.strazic@porec.hr  s naznakom ”prezentacija Od ideje do uspjeha” najkasnije do srijede, 2. listopada u 10 sati. Mjesto održavanja je sjedište poduzeća Antela, Bonaci 14, Baderna.

Goran Mačinko je 31-godišnji poduzetnik, diplomirani ekonomist, koji je u ovoj posao s partnerima u strojeve, potrebnu popratnu opremu i sirovinu uložio više od 150 tisuća eura. Antela je počela je s radom u Sloveniji 2007. kao trgovačka firma. Sedam godina kasnije počela se baviti preradom papirne konfekcije. Danas u svojim pogonima prerađuje 400 tona papira mjesečno, a prodaje se tisuću tona. Antela u Hrvatskoj, odnosno u Istri, počinje poslovati 2015. i zamišljena je kao trgovačko društvo koje će pokrivati hrvatsko tržište te će u budućnosti otvarati proizvodne pogone usmjerene potrebama turizma. Sredinom 2017. godine počinje se spominjati zabrana jednokratnih plastičnih proizvoda i tako se rađa ideja proizvodnje papirnatih slamki…

Ova prezentacija je jedna od aktivnosti u sklopu programa manifestacije Mjesec poduzetništva koju ove godine po drugi puta organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Akcija Lionsa za napuštene životinje: Za azil HappyEnd prikupljeno 20 tisuća kuna

POREČ: Iza Doma zdravlja uređuju se nova parkirna mjesta