in

Akcija Lionsa za napuštene životinje: Za azil HappyEnd prikupljeno 20 tisuća kuna

U  subotu je u Zajednici Talijana Poreč održana donatorska akcija za udrugu HappyEnd  –  Azil za pse i mačke u Pazinu u organizaciji Lions kluba Poreč. U Circolu se okupio veliki broj članova Lionsa i Leića iz Novigrada, Pule, Poreča i Opatije, građana Poreča, kao i veliki broj djece.Poseban doprinos ovoj akciji dala je udruga Bau Miao Help iz Buja koja je prikupila i donijela 29,5 kilograma kroketa za pse, 14 kilograma kroketa za mačke, 2 kilograma mesa za mačke, 21 kg mesa za pse, 5 kilograma pijeska za mačke s granulama protiv mirisa, velike i male posude, jastuke, deke…

Sveukupno je prikupljeno više od 10.000 kuna u novcu za koji će se kupiti hrana i lijekovi, a još toliko je prikupljeno hrane za pse i mačke. Sve donacije će biti uručene 4. listopada na Dan zaštite životinja i Dan sv. Franje Asiškog, koji se smatra zaštitnikom okoliša i životinja, poznat po vegetarijanstvu i privrženosti svim živim bićima kada će se Azil i posvetiti.

Bila je to večer magije, cabareta, poezije, plesa i muzike u kojoj su sudjelovali mađioničar Dario, kabaretist Davidina iz Trsta, Duo Anita i Dante Marušić iz Buja, tenor Kristian Marušić iz Grožnjana, pjesnik Valter Turčinović iz Buja, violončelistica Hana Gubić iz Poreča, prof. klavira Suzana Uršić, plesači flamenca iz grupe ASD Ventaglio iz Trst, koreografkinja Hana Rivano,  Wild Country Dancers iz bujske udruge LIV i Ele Dance iz Trsta, potom šou Bojana i psa Frid, a predstavljen je i hotel za pse Istra  Dog  Land.

Svi izvođači nastupili su besplatno i donirali svoj nastup kako bi se prikupilo što više hrane, lijekova i novca za udrugu HappyEnd iz Pazina koja brine o velikom broju pasa i mačaka u svom azilu.

Svi prisutni su umjesto ulaznica donirali novac ili su donijeli hranu za pse i mačke, a poslije predstave za sve je organizirana zakuska koju su omogućili sponzori – pekara Concettino, mesnica Cikili i Cotton club.

-Posebna zahvala ide Zajednici Talijana Poreč na svesrdnoj pomoći na donatorskoj večeri i besplatnom ustupanju Circola. Osim ove akcije, građani Poreča su svoje donacije uplatili na račun Lionsa, rekao je tajnik ove udruge Zlatko Janković Miloš.

TAR: Stolnotenisači kadetski VICEPRVACI ISTRE, najmlađi osvojili broncu

POREČ: OD IDEJE DO USPJEHA – 2. listopada Goran Mačinko predstavlja prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira – prijavite se