in

Poreč: Otvara se obnovljena ribarnica na tržnici

Ribarnica nakon obnove - Ilustracija

U utorak, 14. lipnja u 10 sati, održat će se svečano otvorenje preuređene porečke ribarnice nakon što su dovršeni građevinski radovi i postavljena oprema unutrašnjosti ribarnice.

Ribarnica na Gradskoj tržnici u upotrebi je od 1986. godine, a konačno je dobila priliku zasjati u novom ruhu. Ovim je preuređenjem Usluga Poreč osigurala ugodniji boravak prodavačima i kupcima, stvorila dodanu vrijednost objektu i doprinijela razvoju ribarske infrastrukture te razvoju kulture potrošnje ribe u Gradu Poreču-Parenzo.

Riječ je o projektu sufinanciranom od strane Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, projektu je dodijeljena potpora najviše vrijednosti u iznosu od 1.658.935,96 kn. Doprinos EU sredstava je 85% te iznosi 1.410.095,57 kuna, a RH 248.840,39 kuna dok  udio javne potpore i bespovratnih sredstava iznosi 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Svečanom otvorenju prisustvovat će predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, gradonačelnik Poreča sa svojim suradnicima kao i predstavnici Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Istarski švoj, priopćeno je iz Usluge.

Ilustracija - Foto Ette07 za Pixabay bicikl nesreća

Poreč: U Kukcima stradao biciklist

Učenici u azilu Snoopy - Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Učenici pomažu napuštenim životinjama u azilu Snoopy