in

POREČ: Pical najveća investicija u hrvatski turizam. Pogledajte koji će luksuz nuditi budući resort

Foto Valamar

Prvi strateški projekt hotelijerske tvrtke Valamar Riviere u narednom periodu je nastavak ulaganja u Pical Resort u Poreču, najveću investiciju u hrvatski turizam, vrijednu 139 milijuna eura. Hotel Pical 5* radit će cijelu godinu, imat će 513 smještajnih jedinica, 10 tematskih restorana i barova, wellness centar, uređene plaže i beach klubove, vanjske i unutarnje bazene te sadržaje za različite oblike odmora.

Za obitelji, Pical će nuditi edukativnu igraonicu Maro World na više od 1.200 m2, Maro klubove, dječja igrališta te zabavni program namijenjen obiteljima.

hotel pical
Foto Valamar – Budući Resort Pical u Poreču

U ponudi će biti i niz sadržaja za aktivni odmor: novi Bike Center Parenzana, outdoor staze za trčanje, sportovi na vodi te unutarnji 25-metarski bazen za plivanje. Svi sportski i zabavni sadržaji, unutarnji bazen, plaže, šetnice i ostali rekreacijski sadržaji bit će otvoreni široj javnosti, odnosno moći će ih koristiti gosti, posjetitelji i lokalno stanovništvo.

Pical će predstaviti i  jedan od najboljih kongresnih centara u Hrvatskoj s multifunkcionalnom dvoranom kapaciteta do 1.200 sudionika. Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine, a pretprodaja, zapošljavanje i edukacija djelatnika započet će već ove godine, priopćio je Valamar.

Podsjetimo: uslijed pandemijske krize gradnja je privremeno obustavljena u ožujku 2020. godine, a zatim i odgođena zbog energetske krize, inflacije i usporavanja gospodarskog rasta. Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je u lipnju 2023. pripremne aktivnosti za ponovno pokretanje izgradnje Pinea Valamar Collection hotela 5*.

Cijeli članak možete pročitati ovdje:

U prethodnom članku pogledajte u što će Valamar još uložiti velike iznose, osim u Poreču.

istra hgk županijska komora pula

HGK: Poduzetnici stvaraju trendove u turizmu Istre. Uskoro 1. Weekend outdoor Festival uz adventure race i utrku „Teći isti piti“

finida

POREČ: Odlično 2. mjesto za OŠ Finida na istarskom natjecanju iz informatike