in

POREČ: Planovi u MO Veli Maj – uskoro rasvjeta i bike staza od Materade do uvale Sv. Martin

Foto Grad Poreč arhiv

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić obišao je jučer Mjesni odbor Veli Maj zajedno s predsjednicom odbora Michelom Bravar Kovačić i članovima vijeća, te mještanima, a razgovarali su o planovima i investicijama u naseljima ovog mjesnog odbora u skorom periodu, kao i onima koji slijede nakon sezone. Riječ je o redovnom sastanku gradonačelnika s predstavnicima porečkih mjesnih odbora i mještana koji se provode više puta godišnje.

Plaža MAterada i uvala Sv. Martin, naselja Mali i Veli Maj - Foto Grad Poreč arhiv
Plaža MAterada i uvala Sv. Martin, naselja Mali i Veli Maj – Foto Grad Poreč arhiv

MO Veli Maj proteklih je godina dobio niz novih objekata za kvalitetniji, ugodniji život mještana, ali i brojnih turista koji tijekom sezone borave u ovdašnjim turističkim objektima. Od velikih kapitalnih objekata poput otvaranja dječjeg vrtića u Velom Maju, izgradnje rotora i prometnice u Creskoj ulici, uređenja popularne plaže Materada-Sv. Martin, do manjih jednako važnih poput otvaranja boćarske kućice u Špadićima, postavljanja novih tijela javne rasvjete, uređenja dječjih i polivalentnih igrališta, te prometnica i parkirališta,  nogostupa.  

Novi planovi slijede, u planu je do početka ljeta izgraditi javnu rasvjetu od naselja Materada do uvale Sveti Martin, kao i pješačko biciklističku stazu na tom potezu. Također, uredit će se i pješačka staza kod plaže u Špadićima (kod tzv. kuće Meneghin). Uredit će se i piknik zone sa drvenom sjenicom u naselju Červar, te piknik point na plaži Materada, a planira se još manjih komunalnih zahvata i uređenja po mjesnom odboru.

Nakon obilaska bilo je govora i o projektiranju obilaznice naselja Červara, nakon što bude donijet Generalni urbanistički plan, te obnovi županijske ceste Bašarinka-Ulika, kao jednom od prioriteta istaknutom i na nedavnom sastanku predstavnika Grada i ŽUC-a. Gradonačelnik i mještani razmatrali su i mogućnosti obnove objekta starog dvora u Červaru, saznajemo iz Grada Poreča.

Foto Grad Poreč

Grad Poreč ustupio prostore za rad Policijskoj postaji

Društveni dom u Kadumima - Foto Grad Poreč

POREČ: Pri kraju uređenje društvenog doma u Kadumima