in

POREČ: Pri kraju uređenje društvenog doma u Kadumima

Društveni dom u Kadumima - Foto Grad Poreč

Privodi se kraju uređenje novog društvenog doma u središtu porečkog naselja Kadumi. Radi se o investiciji Grada Poreča, u dogovoru s Mjesnim odborom Žbandaj i mještanima. Tijek radova obišli su danas gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, te voditelj radova Nikola Radenović.

Društveni dom u Kadumima - Foto Grad Poreč
Društveni dom u Kadumima – Foto Grad Poreč

Društveni dom sastoji se od predsoblja, dvorane, sanitarija, te natkrivene terase. Građevinska bruto površina zgrade doma iznosi 66,39 m2. Po dovršetku radova na domu u planu je i uređenje novog dječjeg igrališta s novim igralima i urbanom opremom, a dodatno će se urediti i šest parkirnih mjesta. Dom je okružen zelenilom, a uredit će se i hortikulturno urediti zelene površine uz isti.

Društveni dom u Kadumima - Foto Grad Poreč
Društveni dom u Kadumima – Foto Grad Poreč

Radove izvodi tvrtka Rog iz Darde. Stručni nadzor nad izvođenjem provodi tvrtka Solid plus d.o.o. iz Poreča, a planirani rok završetka radova je početak lipnja ove godine.

Domom će po dovršetku izgradnje upravljati Mjesni odbor Žbandaj, a gradi se kako bi se mještanima osigurala lokacija za društvene sadržaje i druženja, kao i javne skupove i prezentacije, što se pokazalo dobrom praksom u već uređenim društvenim domovima po ostalim porečkim naseljima, saznali smo u Gradu Poreču.

foto Grad Poreč arhiv

POREČ: Planovi u MO Veli Maj – uskoro rasvjeta i bike staza od Materade do uvale Sv. Martin

Obilježeno 12 godina rada Centra za inkluziju u Bujama