in

POREČ: Počela gradnja ceste iza Eurospina

Foto Grad Poreč

Na području Servisne zone Poreč – područje II danas su počeli radovi na izgradnji spojne ceste koja će ići od montažnog kružnog raskrižja ispred trgovačkog centra Kaufland, pa oko trgovačkog objekta Eurospin do Ulice Mate Vlašića.
Radi se o projektu koji se planira izvesti u dvije faze, a sve u cilju bolje povezanosti i prometne protočnosti tog vrlo prometnog dijela Servisne zone. U ovoj prvoj fazi predviđena je izgradnja ceste duljine oko 200 metara sa spojem na Ulicu Mate Vlašića kod objekta Mc Donald’sa, dok će u drugoj fazi, kada budu riješeni imovinsko pravni odnosi za potrebno zemljište, na mjestu spoja biti izgrađen kružni tok.
Planirani zahvat obuhvaća izgradnju prometnice s javnom rasvjetom, DTK instalacijom (distributivna telekomunikacijska kanalizacija) i oborinskom kanalizacijom.
Poprečni profil ceste ima dvosmjerni kolnik širine šest metara i obostrani nogostup širine dva metra što mu daje ukupnu širinu deset metara.

Završetak radova predviđen je do kraja travnja, a troškove na temelju sklopljenog sporazuma financira trgovačko društvo Eurospin Hrvatska d.o.o.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

-Ova će prometnica dodatno ojačati svoju ulogu kada se izgradi planirana međuzaobilaznica, koja će uskoro krenuti u izgradnju. Naime, međuzaobilaznica važan je dio ukupnog prometnog sustava grada Poreča, a u svom će istočnom dijelu spojiti naselje Gornji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, potom do ulice Mate Vlašića i preko Gospodarske zone Facinka na Vukovarsku ulicu na cesti Poreč – Varvari, paralelno s postojećom zaobilaznicom, te će na taj način dodatno povećati standarde prometovanja u gradu Poreču, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić koji je danas obišao početak radova.

Foto Grad Poreč iza eurospin
Foto Grad Poreč

Naime, izgradnjom Osnovne škole Finida u 2018. godini dovršena je izgradnja prve faze međuzaobilaznice koja spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića. Druga faza, čija će izgradnja početi uskoro, previđa probijanje trase koja će spojiti Ulicu Mate Vlašića s Vukovarskom ulicom.

U tom je dijelu dio prometnice već izgrađen (ispred McDonald’sa, AM Centra i Metroa), a danas je upravo počela izgradnja spojne ceste sadašnjeg montažnog rotora kod Kauflanda, oko Eurospina do Ulice Mate Vlašića, te dalje do Vukovarske, kao dio ove prometne mreže koja će dodatno rasteretiti promet i olakšati protočnost pogotovo u ljetnim mjesecima koji predstoje, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Istarska županija

Župan i saborski zastupnici jedinstveni protiv bespravne gradnje u Istri

akcija darivanja krvi foto pixabay

Treća akcija darivanja krvi u srijedu u Umagu