in

POREČ: Predstavnicima udruga predstavljen natječaj za financiranje projekata u poljoprivredi

U ponedjeljak, 27. siječnja 2020. godine u Maloj vijećnici Grada Poreča održan je sastanak predstavnika gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo s predstavnicima udruga poljoprivrednika, na kojem je predstavljen natječaj za financiranje programa i projekta organizacija civilnog društva u području poljoprivrede za 2020. godinu, izneseni podaci o financiranju programa i projekata organizacija civilnog društva u području poljoprivrede u 2019. godini te prijedlozi organizacija civilnog društva u području poljoprivrede za 2020. godinu.

U cilju jačanja poljoprivrede kao jedne od strateških djelatnosti Grada Poreča 27. siječnja na web stranicama Grada Poreča-Parenzo objavljen je Javni natječaj za financiranje programa i projekata organizacija civilnog društva u području poljoprivrede, koji je predstavljen prisutnim predstavnicima udruga poljoprivrednika, s posebnim osvrtom na ukupan raspoloživi iznos natječaja od 250.000 kuna, najniži te najviši iznos sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi, najmanji i najveći broj prijava koje će se financirati, rok za podnošenje projektnih prijedloga programa/projekata koji je otvoren 30 dana od dana objave Natječaja, a završava 27. veljače 2020. godine., te moguća pitanja vezana uz Natječaj koja se mogu postaviti elektroničkim putem slanjem upita na adresu e-pošte: natjecaji@civilnodrustvo-istra.hr  najkasnije do 20.02.2020. godine.

Javni poziv je otvoren svim udrugama koje su programski/projektno usmjerene na rad u području poljoprivrede te koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Grada Poreča.

Na sastanku su predstavnici udruga u poljoprivredi: Udruga pčelara „Nektar“ Poreč, Udruga Agro Poreč te Udruga Novum iznijele vlastite prijedloge ideja u poljoprivredi koje rješavaju konkretnu problematiku te potiču na suradnju lokalne zajednice.  Izneseni prijedlozi udruga i njihovo aktivno djelovanje predstavljaju temelj za uključivanje istih u nadolazeće aktivnosti izrade Plana razvoja Grada Poreča, priopćeno je iz gradske uprave.

HTZ promovira hrvatski turizam na 16 ključnih tržišta

Porečki rukometaši u Paket 24 Premijer ligi dočekuju Zamet