in

Poreč: Prezentacija programa „Erasmus za mlade poduzetnike“ u sklopu Mjeseca poduzetništva

Poreč - Foto Tanja Kocijančić

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u utorak 12. listopada 2021. u Domu obrtnika Poreč, s početkom u 13 sati održat će se besplatna prezentacija programa „Erasmus za mlade poduzetnike“ koju će voditi Udruga Informo, jedna od četiri lokalne kontaktne točke navedenog programa.

Imate li  poduzetničku ideju no potrebno vam je ohrabrenje i dodatno iskustveno znanje da ga pokrenete? Želite li posjetiti inozemnog poduzetnika i spoznati kako je organiziran njegov posao? Ili ste možda iskusni poduzetnik koji traži pomoć ili „injekciju“ kreativnosti u svom poslu? Na navedena i mnoga druga pitanja odgovore i savjete dati će predavačice iz Udruge Informo: Mihaela Jović, projektna menadžerica s 20-ogodišnjim iskusvom u radu  u sektoru civilnog društva na razvoju različitih projekata i programa EU; ujedno profesionalna novinarka; te Sabina Valić, projektna asistencica s višegodišnjim iskustvom u području javne nabave, EU projektima, računovodstvu i financijama.

Program Erasmus za mlade poduzetnike je prekogranični program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u zemljama na europskom teritoriju, a iskusnim poduzetnicima omogućuje da na nekoliko mjeseci dobiju motiviranog mladog poduzetnika koji mu/joj može dati nove ideje i dodatna znanja u poslu.

NOVI PODUZETNIK dobiva:

•                    edukacije kroz posao u inozemnom malom/srednjem poduzeću

•                    nova znanja za pokretanje novog ili jačanje postojećeg poduzeća

•                    pogodnost upoznavanja novog tržišta

•                    međunarodnu suradnju

•                    potencijalnu suradnju s inozemnim partnerima

•                    do 1100 eur/mjesečno, ovisno o državi razmjene

•                    od 1 do 6 mjeseci razmjene  

ISKUSNI PODUZETNIK dobiva:

•                    motiviranog mladog poduzetnika s novim idejama vještinama i znanjima iz područja kojim možda ne vlada, a koja bi mu/joj mogla pomoći u poslovanju

•                    upoznavanje s novim mogućim partnerom

•                    te upoznavanje s tržištem zemlje mladog poduzetnika    

Prezentacija je besplatna, a zbog ograničenog broja mjesta i poštivanja epidemioloških uvjeta potrebno je izvršiti prijavu putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/FirBxDuyq9djGHAW9 „Erasmus za mlade poduzetnike“ do utorka 12. listopada do 09.00 sati.

Budite i vi jedan od tisuću poduzetnika diljem Europe koji su iskoristili priliku koju ovaj program nudi. Dođite na kratku informativnu radionicu i saznajte sve detalje oko mogućnosti koje vam se nude!

Ova prezentacija jedna je od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2021. koju već četvrte godine organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo.  

nk jadran poreč nogomet

U subotu derbi NK Jadran – NK Pazinka

kuglački klub istra poreč u kranju

Porečke kuglačice u finalu Europskog kupa protiv Njemica