in

POREČ: Prva online radionica o transnacionalnoj razmjeni politika u projektu WINTER MED

Institut za poljoprivredu i turizam Vas organizira prvu online radionica o transnacionalnoj razmjeni politika u projektu WINTER MED (1st Transnational Policy Exchange Workshop WINTER MED).

Online radionica održat će se 30. ožujka 2021. godine s početkom u 9:30 sati

Projekt WINTER MED predviđa održivo upravljanje turizmom i promovira prijelaz sa 3S (more-sunce-pijesak) turizma otočnih turističkih destinacija na održivi cjelogodišnji turizam. Cilj projekta WINTER MED je izrada integrirane transnacionalne strategije koja se odnosi na razvoj cjelogodišnjeg i održivog turizma na Mediteranskim otočnim destinacijama. Aktivnost koja prethodi izradi transnacionalne strategije je razvoj regionalnih akcijskih planova od strane šest partnerskih regija projekta WINTER MED. Regije koje razvijaju akcijske planove su Balearski otoci, Cipar, Dubrovačko-neretvanska županija, Južni Egej, Korzika i Toskana. Središnji događaj radionice bit će rasprava o regionalnim akcijskim planovima partnerskih regija, njihovim prioritetima i planiranim akcijama prema održivom cjelogodišnjem turizmu.

U projekt je uključeno 11 partnera i pet pridruženih partnera iz šest zemalja EU (Cipra, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije i Španjolske). Vodeći partner projekta je ANCI Association of Tuscan Municipalities (Italija). Partneri projekta iz Republike Hrvatske su Institut za poljoprivredu i turizam, Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA te Hrvatska turistička zajednica kao pridruženi partner.  

Za sudjelovanje na navedenoj radionici potrebna je prethodna registracija na sljedećem linku: WINTER MED_1st Transnational Workshop.

Predviđeno trajanje radionice je od 9.30 do 13 sati. Na radionici će biti osiguran prijevod na hrvatski jezik.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće e-mail adrese: kristina@iptpo.hr (dr. sc. Kristina Brščić, lokalna koordinatorica projekta) ili katarina@iptpo.hr (Katarina Lovrečić).

Nastavlja se suradnja porečkog Poduzetničkog inkubatora i Akademije za poduzetništvo POU-a Varaždin

NIJE ZA UPOTREBU U još jednom proizvodu utvrđeno previše pesticida