in

POREČ: Punom parom gradi se međuzaobilaznica koja će Vlašićevu spojiti s Vukovarskom ulicom

Foto Grad Poreč

Kao što je i najavljeno, početkom ovoga tjedna krenula je izgradnja posljednjeg dijela druge faze porečke međuzaobilaznice na Facinki, kao spoj između Vukovarske ulice (cesta Poreč-Varvari) i Ulice Mate Vlašića.

Foto Grad Poreč loris marino gradilitše
Posjet gradilištu – Foto Grad Poreč

Radove su danas obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat te Dalibor Radešić, voditelj projekta ispred upravnog odjela za komunalni sustav. Objašnjeno je kako su u tijeku radovi na širokom iskopu za kolničku konstrukciju i zamjena slabonosivog tla, postavljanje instalacija DTK i javne rasvjete, postavljanje glavnog kolektora oborinske odvodnje i priprema za postavljanje rubnjaka.

Svoje radove izvode i Istarski vodovod i Odvodnja Poreč, i to iskop za postavljanje vodovodnih instalacija kao i početak postavljanja glavnog kolektora fekalne odvodnje. Po dovršetku radova, druga faza porečke međuzaobilaznice bit će duga oko dva kilometra, a planirani dovršetak radova je Uskrs.

Podsjetimo, glavni zadatak međuzaobilaznice je da rastereti postojeće prometne pravce – porečku zaobilaznicu i Ulicu Mate Vlašića, posebno tijekom ljetnih mjeseci.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Prva faza izgrađena je u 2018. godini, kada je i otvorena nova Osnovna škole Finida. Prva faza spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića.

U drugoj fazi probijena je dionica međuzaobuilaznice od Vukovarske ulice (cesta Poreč – Varvari) preko Facinke uz Metro do Ulice Mate Vlašića, a asfaltirana je i osvijetljena pješačko biciklistička komunikacija preko mosta koji veže zonu Facinka s naseljem Varvari, od zone do naselja. 

Za realizirati međuzaobilaznicu u punom profilu još predstoji posljednja, treća faza koja će spojiti naselja Gornji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, paralelno s postojećom zaobilaznicom, te će na taj način međuzaobilaznica u punom profilu dodatno povećati standarde prometovanja u Poreču. Bit će omogućen pristup poslovnoj zoni Facinka iz više različitih smjerova, što će omogućiti veću protočnost prometa, veću sigurnost za sve sudionike u prometu te lakši pristup traženim sadržajima, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Istarska županija

Župan i načelnici potpisali sporazum o sufinanciranju MIK-a

Foto: ©️Silvijo Selman

Poreč osigurao četvrtfinale Kupa Hrvatske