in

Poreč osigurao četvrtfinale Kupa Hrvatske

Foto: ©️Silvijo Selman

Rukometaši Poreča osigurali su četvrtfinale Kupa Hrvatske slavljem nad Karlovcem 26:24 (12:11). U vrlo zanimljivoj utakmici, u kojoj su protivnici odlično parirali na domaćem terenu, Poreč je u posljednjih deset minuta osigurao slavlje.

Start nije bio dobar što je Karlovac iskoristio za vodstvo od 2:0. No ubrzo Poreč poravnava i uz dobru obranu preuzima vodstvo. Bruno Ćopić imao je sjajan niz na golu, no porečki napad nije ga popratio te se gotovo cijelo prvo poluvrijeme igrala igra gol za gol da bi na odmor pri minimalnoj prednosti otišao Poreč.

U nastavak susreta Poreč dobro ulazi i bježi Karlovčanima na +3 (14:11) golom najboljeg strijelca dana, Luciana Krajcara, no pad u igri ponovno dolazi na naplatu kada zgoditkom Dominika Smojvera Karlovac postavlja 18:18. Trebalo je Poreču nekih sedam minuta da ponovno uhvatio ritam, očvrsnula je i obrana, a u napadu Petar Krupić i Krajcar postavljaju 24:20. U jednu ruku to je i bio prijelomni trenutak jer je upravo taj zaostatak Karlovac lovio u posljednjih deset minuta da bi na kraju tek smanjio na 24:26.

U redovima Poreča najefikasniji bio je Lucian Krajcar s devet pogodaka, dok je šest dodao Petar Krupić. Kod Karlovac istaknuo se Dominik Smojver s osam postignutih golova.

“Najbitnije od današnje utakmice je da smo osigurali prolaz u četvrtfinale. Nismo se držali dogovora i nismo dobro stajali na terenu. Vjerojatno je malo prisutan i umor tako da nam sada slijedi odmor pa krećemo u pripremu utakmice za Sesvete”, rekao je trener Ilija Lovrinović.

Najbolji strijelac dana, Krajcar, također je dao svoje mišljenje o utakmici.

“Danas smo odigrali tešku utakmicu protiv Karlovca. Znali smo da su vrlo opasan domaćin, ali protivnici su pokazali vrlo jak otpor kojem se nismo oduprli gotovo do kraja susreta. Nismo bili na razini na kojoj smo navikli igrati. Bila je to tijesna pobjeda, ali smo zadovoljni prolaskom u četvrtfinale. Vrijeme je da se okrenemo obavezama u prvenstvu kako bi spremni dočekali Sesvete.”

Kup Hrvatske, osmina finala:
Karlovac – Poreč 24:26 (11:12)

Karlovac: Kajba, Loparac; Balen 1, Capan 1, Janjanin, Crnković 1, Domagoj Smojver 4, Frketić, Šalković, Bačić 3, Hrvojević 1, Mrljak, Rukavina 2, J. Stipetić 3, D. Stipetić, Dominik Smojver 8

Poreč: Aleksić, Ćopić; Muranović, Popović, Krajcar 9, Car 2, Petrov 1, Boka, Krupić 6, Malinarich, Rađaković 2, Čipraka, Ikanović, Bajan 3, Bošnjak 1, Ljubić 2

Foto: ©️Silvijo Selman

Foto Grad Poreč radovi bager gradilište građevina

POREČ: Punom parom gradi se međuzaobilaznica koja će Vlašićevu spojiti s Vukovarskom ulicom

Foto Općina Vižinada - Lidija Brdarić i Marko Ferenac

TZ Vižinada prvi put ima direktoricu