in

POREČ – Radionica društvenog inoviranja „Gospodarstvo i poduzetništvo“

U sklopu Projekta +Resilient održavaju se „Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri“ od 15. do 27.09.2021. godine na području Istarske županije u organizaciji Javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Grad Poreč sudjeluje u organizaciji Dana društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja, te će se dana 21. rujna od 13:00 do 15:00 sati održati radionica društvenog inoviranja na temu „Gospodarstvo i poduzetništvo“ u gradskoj vijećnici.

Naime, radi se o interaktivnoj radionici društvenog inoviranja uz popratnu izložbu koja će prikazati rezultate projekta +Resilient, odnosno društveno poduzetničke ideje koje se razvijaju u sklop Projekta +Resilient. Kroz radionicu društvenog inoviranja namjera je u suradnji različitih dionika doći do konkretnog rješenja koje može biti provedeno i realizirano, a po pitanju relevantnog problema lokalne zajednice kojeg su dionici prepoznali.

Dani društvenog poduzetništva i inoviranja u Istri otvoreni su za sve zainteresirane dionike – predstavnike iz domene organizacija civilnog društva, javne uprave, obrazovnih institucija, privatnog sektora te ostale zainteresirane građane.

Radionica će se održati u Gradskoj vijećnici na adresi Obala maršala Tita 5.Događaj će se održati sukladno mjerama za sprječavanje širenja pandemije koronavirusa COVID – 19 te je broj sudionika ograničen. Prijave su obvezne, a obavljaju se preko linka https://forms.gle/SNzMJ45jGingMmyY9

Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria pilot je projekt kojeg Zaklada Istra provodi u sklopu Projekta +Resilient.  Projekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.

HUT: Za djecu iz Banije ljetovanje osigurale turističke kompanije

POREČ: Ovlašteni dimnjačar počinje s radom krajem rujna