in

POREČ: Startao 1. međunarodni sajam graditeljstva PROMOARH – u ponudi do subote 70 izlagača s 200 brendova, brojne stručne edukacije i predavanja

Foto Tanja Kocijančić

U porečkoj sportskoj dvorani Žatika danas u podne svečano je otvoren 1. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh koji je na jednom mjestu okupio 70 izlagača iz nekoliko zemalja koji Istranima predstavljaju bogatu ponudu 200 poznatih svjetskih brendova.

Foto Tanja Kocijančić

Sajam je simboličnim rezanjem trake, koja se inače postavlja na gradilišta, otvorio gradonačelnik Loris Peršurić, po struci i sam građevinar, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je ova manifestacija pokrenuta upravo u Poreču. A to nije slučajno, istaknuo je Peršurić, jer je u zadnje tri do četiri godine u Poreč uloženo oko milijardu kuna u javnom i realnom sektoru.

-Ovaj je sajam logičan slijed događaja, jer zadnjih godina u Poreču se mnogo gradi – izgrađene su škole, vrtići, ceste, rotori, hoteli, kampovi i još mnogo drugih privatnih građevina i komunalne infrastrukture. PromoArh je i dokaz da imamo dobre organizatore i potrebnu infrastrukturu, jer je ovo u Poreču peti sajam po redu nakon Vinistre, Promohotela, Crofisha i SportFesta. Vjerujem da će postati tradicija i mjesto okupljanja građevinara, stručnjaka, investitora i drugih zainteresiranih za ovu branšu, naglasio je gradonačelnik Peršurić.

Predsjednica pulske Hrvatske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić zahvalila je Gradu Poreču što podupire tolike sajmove, koji su, kako je kazala, važan generator razvoja, jer potiču ljude na poduzetništvo. Sajmova na ovu temu u našem bližem okruženju uopće nema puno, pa je tu njegova važnost još i veća.

-Istarska županija ima oko 8.000 obrtnika, a velik dio od toga su građevinari. Zanimljivo je da dok neke grane u obrtništvu opadaju, građevina je u porastu, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić.

Direktorica sajma Ivana Štiković zahvalila se izlagačima, pokroviteljima i sponzorima koji su prepoznali ovaj projekt i dali njima kao organizatorima, odnoso porečkoj firmi Studio 053 koja već godinama organizira Promohotel, povjerenje i za ovaj novi sajam. Pokrovitelji PromoArha su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstvo poduzetništva, Istarska županija, Gradu poreču, HGK, Obrtničkoj komori istarske županije, Turističkoj zajednici Istarske županije i TZ-u Grada Poreča.

Izlagači dolaze iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke i Rumunjske.

Foto Tanja Kocijančić

Sajam graditeljstva, opremanja i uređenja značajna je manifestacija za Istru i Hrvatsku koja će omogućiti svim zainteresiranim subjektima uključenima u proces projektiranja, građenja, opremanja i uređenja objekata da na jednom mjestu doznaju sve potrebne informacije, da se upoznaju s novim tehnologijama i trendovima ili pak da kao izlagači predstave svoje usluge, proizvode i sustave.

Osim izlagačkog dijela, sajam ima i stručni dio pod nazivom Education point gdje će se kroz edukaciju, seminare, predavanja, panel rasprave i radionice razmijenile informacije i ideje. Zbog toga će u četiri dana PromoArh ugostiti vrsne stručnjake iz ove branše.

Ulaz je besplatan uz registraciju posjetitelja na web stranicama sajma (www.promoarh.com) ili na ulazu u sajam.

Registracija na stručna predavanja je obvezna zbog pravovremene rezervacije mjesta na istoj web adresi, gdje je dostupan i cijeli program stručnih predavanja i edukacija.

Radno vrijeme sajma za posjetitelje prvog dana je od 12 do 19 sati, potom u četvrtak i petak od 10 do 19 sati, te u subotu od 10 do 17 sati.

K tome, sajam PromoArh s partnerima organizira i 1. međunarodnu konferenciju „Sustainable Project Management 2019. – Održivi regionalni razvoj i projekti zelene gradnje” koja će se održati u hotelu Valamar Diamant, 19. rujna.

Policija objavila zadnji rok za prijavu zračnog oružja C kategorije – kazne do 40.000 kuna

POREČ: Prijavite se na edukaciju za izdavanje E-RAČUNA