in

POREČ: U Globalnom tjednu poduzetništva besplatno mentorstvo obrtnika i poduzetnika – prijave otvorene

Porečki inkubator/Ilustracija

Porečki Poduzetnički inkubator postao je dio Globalne poduzetničke mreže (GEN-Global Entrepreneurship Network) te se uključio u obilježavanje Globalnog tjedna poduzetništva, manifestacije koja se od 18. do 24. studenog ove godine obilježava u više od 160 zemalja diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova koji pokreću startupove i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice, priopćeno je iz Grada Poreča.

Shodno tome, u Poreču će se održati nekoliko aktivnosti, a jedna od njih je besplatno mentorstvo obrtnika i poduzetnika iz dva područja:

1.      srijeda, 20. studenog  – Priprema projekata za financiranje iz EU fondova

2.      četvrtak 21. studenog – Izrada poslovnih planova

Zbog kvalitetnog pristupa broj obrtnika i poduzetnika za svaku temu ograničen je na 10 osoba.

Trajanje mentorstva oba dana je od 10 do 15 sati, a nakon toga će se sa svakim polaznikom dogovoriti termini daljnjeg individualnog mentoriranja po konkretnim projektima.

Mentorstvo će voditi stručnjaci angažirani u okviru projekta „Razvoj i povećanje ponude visokokvalitetnih usluga PBIRO-a za rast i razvoj MSP-ova“ sufinanciranog u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sudjelovanje je moguće samo za prijavljene poduzetnike i obrtnike. Potrebno je prijaviti se najkasnije do utorka, 19. studenog, do 10 sati ili do popunjenja slobodnih mjesta na e-mail adresu: irena.sker@porec.hr s naznakom „Mentorstvo poduzetnika i obrtnika” te obavezno navesti na koju temu se odnosi prijava.

Mentorstvo – Priprema projekata za financiranje iz EU fondova

Bespovratna sredstva EU fondova jedan su od mehanizama koji poduzetnicima daju mogućnost financiranja svojih poduhvata. Proces pripreme projekata za financiranje iz EU fondova uključuje i poznavanje pravila i procedura za uspješno zaokruživanje vlastitih ideja i pretvaranje istih u kvalitetne projekte spremne za pridobivanje bespovratnih sredstava. Tijekom mentorstva korisnici će usvojiti znanja projektnog menadžmenta, te steći financijske, tehničke i upravljačke sposobnosti koje će moći upotrebljavati u pripremi projekata.

Mentorstvo – Izrada poslovnih planova

Poslovni plan poduzetnicima predstavlja strateški dokument na kojemu temelje realizaciju pokretanja novog poduhvata. Isto tako, to je osnovni instrument pri realizaciji zajma od banaka ili privlačenja investitora koji tako imaju mogućnost procijeniti profitabilnost i moguće rizike projekta u koji ulažu kapital. Tijekom mentorstva korisnici će izraditi poslovne planove za poduzetničke ideje polaznika te naučiti primjenjivati alate analize i metodologiju izrade poslovnih planova.

Jama Baredine ponosni domaćin 13. Europske speleospasilačke konferencije – Okupile se gorske službe iz čak 18 država!

U Poreču se okupilo više od 200 profesora njemačkog jezika iz Hrvatske i Europe