in

U Poreču se okupilo više od 200 profesora njemačkog jezika iz Hrvatske i Europe

Sinoć je u Poreču otvorena 27. međunarodna konferencija učitelja njemačkog jezika Hrvatske (Kroatischer Deutschlehrerverband) pod imenom: Od jezične animacije preko uravnoteženog razvoja jezičnih vještina do komunikacijske kompetencije, koja će se u hotelu Diamant održavati od 15. do 17. studenog i okupiti više od 200 sudionika iz Hrvatske i drugih europskih zemalja, priopćeno je iz Grada Poreča.

Na poziv Irene Horvatić Bilić, predsjednice Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sudjelovao je na svečanom otvaranju, pozdravio sve okupljene i službeno otvorio konferenciju.

Koliko se i kako dobro uči njemački na Poreštini pokazali su učenici osnovnih i srednjih škola pod vodstvom njihovih mentorica.

Učenici su glumili, recitirali, postavljali nazočnima šaljiva pitanja i pjevali. Bio je to rezultat odličnog timskog rada učitelja iz pet škola Poreštine: zbora Balotice iz SŠ Mate Balote Poreč te solistice iz TUŠ Antona Štifanića Poreč pod vodstvom Marka Ritoše, potom učenika SŠ Mate Balote pod vodstvom mentorice Marine Zelenike Majić, TUŠ Antona Štifanića mentorice Ljiljane Badrov Frlete, te OŠ Tar-Vabriga i OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara pod vodstvom mentorica Kristine Veljačić Dobrijević i Kristine Lijović. Program je organizirala Mirjam Blažević iz SŠ Mate Balote Poreč, dok su učenici 3.r. turističko-hotelijerskog smjera TUŠ Antona Štifanića pomagali kao informatori, ispekli kolače koje će ponuditi učiteljima u pauzi za kavu, ali i kod prezentacije višestruko nagrađivanih maslinovih ulja “Oliveri” OPG Paulišić, koji su i sponzori skupa.

Tijekom slupa održat će se šest plenarnih predavanja profesora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije i Njemačke. Dodatno, održat će se ukupno 28 radionica te 14 prezentacija različitih iskustava na hrvatskim i međunarodnim projektima kolegica i kolega iz cijele Hrvatske na “Markt der Möglichkeiten”.

Partnerske institucije skupa su Agencija za odgoj i obrazovanje, Goethe institut, Austrijski kulturni forum, a plenarni predavači dolaze sa sveučilišta u Berlinu, Beču, Osijeku i Zagrebu.

POREČ: U Globalnom tjednu poduzetništva besplatno mentorstvo obrtnika i poduzetnika – prijave otvorene

Iter Vitis konferencija u Motovunu: VINO JE EMOCIJA