in

POREČ: U Klubu za mlade radionica o poduzetništvu

Foto Grad Poreč

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, početkom tjedna su održane dvije edukacije u Klubu za mlade namijenjene mladima, prvenstveno srednjoškolcima – „Kako postati poduzetnik/ca?“ i „Mladi i poduzetništvo“. Srednjoškolci su interaktivnim i timskim pristupom aktivirali svoj inovativni i poduzetnički duh te spoznali mogućnosti za poduzetništvo nakon završetka obrazovanja. Sudionicima su se prikazale prilike i mogućnosti ulaska i ostanka u poduzetništvu, te kakve su poduzetničke sklonosti srednjoškolaca i kako one ovise o spolu, dobi, vrsti škole i poduzetničkih uzora u obitelji.

Radionica je obuhvatila i osobine ličnosti koje su prisutne kod onih poduzetnika koji uspješno savladaju sve prepreke koje im se nađu na poslovnome putu. Radionice su vodile Irena Šker, vlasnica obrta EU22, Marijana Kordić vlasnica obrta „MK Vizual“ i Morena Mičetić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč.

Navedene radionice su dio aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2022. koju već petu godinu organizira Grad u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo, objavio je Grad Poreč.

POREČ: Uhvaćen kradljivac koji je “operirao” po kampu

TAR/VIŽINADA: Za Dan kruha učenici u mlinu i uljari