in

POREČ: Udruga Glas poduzetnika organizira tribinu “Jačanje poduzetništva za Hrvatsku 2.0”

Udruga Glas poduzetnika poziva vas na tribinu koja će se održati u Poreču u Domu obrtnika Poreč 12. listopada u 12 sati. Tema tribine je „Jačanje poduzetništva za Hrvatsku 2.0,“ regionalne i nacionalne poduzetničke potpore koje ćete koristiti ove zime. Na tribini će se razgovarati o ključnim problemima koji pogađaju poduzetnike i obrtnike te o mogućim rješenjima.

Program tribine sastoji se od sljedećih tema:

  • mjere koje će Grad i Istarska županija davati SME sektoru (Istarska županija i gradovi pripremili su mjere sufinanciranja kamatnih stopa s poslovnim bankama)
  • kako UGP zastupa poduzetnike, kakve edukacije nudi, umrežavanja, što je projekt „Ovdje štiti UGP“,
  • budući krediti za poduzetnike; investicijska i obrtna sredstva HBOR-a i HAMAG-a,
  • pitanja publike.

O udruzi Glas poduzetnika, aktualnostima i svemu onome što muči naše članove govorit će Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika. Na tribini će uz njega sudjelovati i dr. sc. Boris Sabatti, direktor IDA – Istarske razvojne agencije, Loris Peršurić, gradonačelnika Grada Poreča, dr. sc. Cinzia Zubin, voditeljica područnog ureda HBOR-a za Istru te Ivana Debanić iz HAMAG-a. Moderator tribine bit će Kristian Korunić, koordinator udruge Glas poduzetnika za Istru.

Na tribinu pozivamo sve članove udruge Glas poduzetnika kao i ostale zainteresirane poduzetnike te obrtnike. Također, molimo da svi zainteresirani koji se odazovu poštuju epidemiološke mjere koje su na snazi – držanje distance i nošenje maske. Broj mjesta na tribini je ograničen, a svi zainteresirani više informacija mogu pronaći ovdje

Inicijativa GLAS PODUZETNIKA pokrenuta je kao samoorganizacija građana, mahom malih poduzetnika, a nakon objave prvog paketa gospodarskih mjera Vlade RH koje su pokretači ocijenili nedostatnima. Budući da je u manje od 15 dana okupio više od 100.000 poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika privatnog sektora te privukao veliku medijsku pozornost svojim beskompromisnim zahtjevima i istupima, GLAS PODUZETNIKA se pozicionirao kao relevantan čimbenik u javnim raspravama vezanim za određivanje novog gospodarskog smjera Hrvatske. Isto je potvrdila i Vlada RH koja je, unutar drugog paketa gospodarskih mjera, usvojila neke od prijedloga inicijative te time potvrdila njezin neosporan utjecaj.

Na zahtjev članova inicijative, osnovana je udruga GLAS PODUZETNIKA koja je u dva tjedna od osnivanja prikupila više od 12.000 članova, a Udrugu podržava preko 200.000 građana Hrvatske.

FUŠKULIN: Postavljanjem kućice s knjigama okončan projekt HIŽICA PUNA PRIČA

FUŠKULIN: Postavljanjem kućice s knjigama okončan projekt HIŽICA PUNA PRIČA

Lijepe vijesti i za Praznik rada - Istra i danas ima sve NEGATIVNE NALAZE - I zadnji pacijent izliječen!

Istarski Stožer: Pozitivna osoba koja se vratila iz inozemstva