in

POREČ: Uskoro nastavak radova na cesti Kukci – Bašarinka

Ucrtavanjem horizontalne signalizacije okončani su radovi na cesti koja spaja prigradska porečka naselja Kukci i Bašarinka. Naime, prema dugogodišnjim željama mještana i u dogovoru s Mjesnim odborom Nova Vas, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča krenuo je u izgradnju prometnice koja spaja navedena naselja.
Prometnica koja je do sada bila makadamski put asfaltirana je u dužini od 400 metara i ima širinu 5,5 metara. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za nastavak radova. Naime, riječ je o završenoj prvoj fazi radova od ukupno tri planirane.
U dogovoru s mještanima i Mjesnim odborom odlučeno je kako će se preostale dvije faze, koje podrazumijevaju izgradnju zaobilazne ceste oko naselja Bašarinka i proširenje pristupne ceste koja spaja naselje s cestom Poreč-Novigrad, graditi nakon turističke sezone.

Potvrđeno je to i prilikom obilaska radova i sastanka prije nešto više od mjesec dana s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, pročelnikom UO za komunalni sustav Marinom Poropatom i predsjednikom MO Nova Vas Rolandom Kosinožićem.
Prvi je uvjet za izgradnju ove prometnice bilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Uz to, navedenom trasom prolazi i budući sustav navodnjavanja koji se trenutno gradi i financira europskim novcem te će omogućiti navodnjavanje ukupno 550 ha poljoprivrednih površina. Dovršetkom radova na navodnjavanju tijekom zime, asfaltirat će se i dodatno proširiti postojeća prometnica, čime će cjelokupna planirana rekonstrukcija prometnica u naselju Bašarinka biti dovršena, priopćeno je iz Grada Poreča.

POREČ: Na državnom prvenstvu mladim istarskim boćarima dva srebra i tri bronce

NOVIGRAD: Posjetite mini sajam “Domaće je najbolje”