in

POREČ: Usluga i Odvodnja potpisale dodatak kolektivnom ugovoru za veće plaće radnika

Sjedište komunalnih tvrtki Usluga i Odvodnja Poreč

Kao i prethodnih godina održan je trend povećanja osnovice za obračun plaće tako da će od 1. siječnja 2020. godine osnovica iznositi 3.900 kuna.

Između Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske – Sindikalna podružnica Usluge Poreč, zastupana po sindikalnoj povjerenici Veri Pavlović, potom Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikalna podružnica Usluga Poreč zastupan po sindikalnom povjereniku Danielu Straniću, te Usluge zastupane po direktoru Milanu Lakoviću potpisan je dodatak kolektivnom ugovoru.

Dodatak je potpisan i za trgovačko društvo Odvodnja Poreč između Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikalna podružnica Odvodnja Poreč zastupanog po sindikalnom povjereniku Ivanu Gašpariniju i Odvodnje zastupane po direktoru Milanu Lakoviću.

Zaključenje navedenih dodataka rezultat je kontinuirane brige za poboljšanjem uvjeta za rad radnika u svim segmentima, prvenstveno plaće.

Naime, kao i prethodnih godina održan je trend povećanja osnovice za obračun plaće tako da će od 1. siječnja 2020. godine osnovica iznositi 3.900 kuna.

Također, usklađene su odredbe važećeg kolektivnog ugovora s pravilnikom o porezu na dohodak u dijelu koji se odnosi na naknadu za topli obrok. Uređeno je da će se na ime naknade za topli obrok radniku isplatiti dodatak u iznosu od 24 kune dnevno (neto) do iznosa utvrđenog pravilnikom o porezu na dohodak odnosno do 5.000 kuna godišnje. Po ispunjenju iznosa iz pravilnika o porezu na dohodak tvrtka plaća sva zakonska davanja. Ostala prava radnika nisu se mijenjala.

Uz prednje navedeno, tvrtka kontinuirano ulaže u poboljšanje uvjeta rada svih radnika na način da se nabavljaju potrebna osnovna sredstva – od alata do kamiona, te se uređuju prostorije za rad.

Nadalje, nastavlja se praksa nabave radne odjeće i obuće, a sve kako bi se nivo pružanja usluga podizao prema što boljim rezultatima, priopćeno je iz ovih porečkih komunalnih poduzeća.

Pulska bolnica objavila koji će odjeli početi s radom u novoj zgradi, uključivši centralno naručivanje

Pulska bolnica objavila koji će odjeli početi s radom u novoj zgradi, uključivši centralno naručivanje

VRSAR: Blagdansko kupanje domaćih i gostiju u kampu Porto Sole

VRSAR: Blagdansko kupanje domaćih i gostiju u kampu Porto Sole