in

Porečke poduzetnice na najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe

Foto: Grad Poreč

Porečke poduzetnice sudjelovale su u bogatom programu Kongresa poduzetnica – najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe koji se 8. ožujka održao u Zagrebu. Kongres se već tradicionalno održava na Dan žena, a ove je godine okupio vise od 550 sudionica i sudionika na predavanjima, panelima, promocijama, business speed datingu, modnoj reviji i nagradnoj igri, priopćio je Grad Poreč.

Na sajmu su sudjelovale porečke poduzetnice Sandra Mraović Deković, Irina Lovrić, Anamarija Pustijanac Vinković, Ticiana Peteh, Danijela Hlanuda, te pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić, a Grad Poreč svojim je predstavnicama osigurao besplatno sudjelovanje i praćenje svih sadržaja Kongresa, networking, izlaganje vlastitih proizvoda i usluga u okviru prodajno promotivnog showroom prostora s pripadajućom infrastrukturom, te mogućnost povezivanja s brojnim poduzetnicama iz cijele regije. 

Organizatori Kongresa bili su Grad Zagreb i Ženski poduzetnički centar, uz pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i druge partnere.

Poreč kao prvi grad iz Hrvatskog primorja koji se uključio u projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, u suradnji s Ženskim poduzetničkim centrom iz Zagreba. U okviru projekta će se tijekom 2019. godine održati niz zanimljivih predavanja poput Poduzetničke akademije namijenjene ženama, a glavna aktivnost je bila upravo sudjelovanje porečkih poduzetnica na Kongresu.

Inače, trenutni udio žena u poduzetništvu u Gradu Poreču iznosi oko 20 posto, a Grad je u cilju poticanja ulaska žena u poduzetništvo, odlučio poduzeti i uvesti određene mjere i novitete. Tako je već prošle godine u sklopu Mjeseca poduzetništva u Poreču u suradnji s Women in Adria, organiziran Networking breakfast kako bi pomogao ženama poduzetnicama da se međusobno upoznaju, umreže i informiraju. Kako bi potaknuo razvoj ženskog poduzetništva Grad je ove godine u svoj Program poticanja poduzetništva, za koji svake godine izdvaja oko 100 tisuća kuna, uveo novine vezane za žene poduzetnice. Naime, ako se žena poduzetnica kandidira za poticaje i potpore Grad Poreča, od ove godine može ostvariti čak 20 posto više subvencija u odnosu na prošlu godinu. Ženama koje se bave poduzetništvom, Grad također olakšava brigu o djeci uređenjem novih vrtićkih prostora i osiguravanjem stručnjaka i odgajatelja.

-Želja nam je kroz sve ove mjere i aktivnosti potaknuti naše porečke poduzetnice da više ne budu samozatajne radišne žene iz sjene nego da se istaknu i umrežavaju u cilju stjecanja novih znanja, poznanstava i poslovnih iskustava. Ostale Porečanke želimo potaknuti da razmisle o poduzetništvu, osvijeste svoje kvalitete i da hrabro okrenu novu poslovnu stranicu. Grad će im u tome biti partner i podrška, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.

darivanje krvi crveni križ

POREČ: Akcija darivanja krvi u utorak 12. ožujka

Vižinada cvijećem i darovima razveselila svoje najstarije sumještanke