in

Porečki turistički potencijali predstavljeni švicarskim biznismenima

Foto Grad Poreč

Nedavno su u švicarskim gradovima Ženevi, Bernu i Zürichu predstavljeni potencijali ekonomske suradnje i ulaganja u porečke turističke, poljoprivredne i gospodarske projekte. Brojne prezentacije ulagačkog potencijala kao i kvalitetni networking sa švicarskim gospodarstvenicima i investitorima, a radi buduće ekonomske suradnje, predstavile su Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Grada Poreča zajedno s Anamarijom Blažević, gradonačelnicom Grada Pakraca i Sanelom Dropulić, direktoricom Ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba, a pod okriljem projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva u kojemu je Poreč aktivni sudionik.

Domaćini izaslanstvima Grada Poreča, Grada Pakraca i Ženskog poduzetničkog centra u gradu Bernu i Zürichu bili su veleposlanica RH u Švicarskoj Andrea Bekić, uz Zlatka Šešeta, dugogodišnjeg švicarskog poduzetnika hrvatskih korijena i aktivnog člana Ženskog poduzetničkog centra. Izaslanstvo je ugostila u Ženevi i Vesna Batistić Kos, hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN – u i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, a ciljem prezentacije pri najuglednijim međunarodnim institucijama projekata Grada Poreča, Grada Pakraca i Ženskog poduzetničkog centra, priopćeno je iz Grada Poreča.

-Ovo je najbolji mogući trenutak za vaš posjet i pripremu prezentacija pred međunarodnim institucijama koje imaju sjedište u Ženevi svega što Hrvatska, Poreč, Pakrac i Ženski poduzetnički centar nude za suradnju, jer naša država iduće godine predsjedava Europskom Unijom i trebaju nam sadržaji kojima ćemo pokazati sve naše potencijale. Napose jer iako je sjedište UN-a u New Yorku, gotovo sva logistika i provedbena infrastruktura ove organizacije je u Ženevi, te će nam biti veliko zadovoljstvo promovirati i vaše projekte svjetskoj zajednici koja ovdje djeluje – najavila je hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN – u i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

A interes Poreča za međunarodnu suradnju je svakako velik, od turizma, poljoprivrede do drugih gospodarskih projekata, što je tom prilikom  pročelnica Mičetić Fabić i sadržajno prezentirala te istovremeno ostvarila brojne kontakte sa švicarskim gospodarstvenicima i ulagačima. Glavna aktivnost bila je prezentacija Poreča u rezidenciji veleposlanstva RH gdje je bilo okupljeno pedesetak gospodarstvenika i poslovnih ljudi. 

Bila je to izuzetna prilika za prezentaciju potencijala Poreča švicarskom tržištu, od investicijskih projekata, poduzetničkih zona, izvoznog potencijala do turizma. Također je održala susret sa Anne Hiltpold, gradonačelnicom Ville De Carouge, čelnim ljudima BernExpo-a i organizatorima velesajma u mjestu Martigny, piše u priopćenju Grada Poreča.

FOTOGALERIJA: DND Poreč okupio najmlađe 22. put – Ples, pjesma i veselje u čast Dječjeg tjedna

Digli u zrak bankomat pored ATP-ovog stadiona u Umagu