in

FOTOGALERIJA: DND Poreč okupio najmlađe 22. put – Ples, pjesma i veselje u čast Dječjeg tjedna

DND/Ilustracija/(Foto Tanja Kocijančić

Ljubav djeci prije svega – i muzika, i crtanje, i ples, smijeh, sunce, ali i krofne i sok za više od 300 djece iz svih porečkih vrtića, koliko ih se danas u povodu Dječjeg tjedna okupilo 22. godinu zaredom na Trgu slobode.

Okupljanje najmlađih u pratnji njihovih odgajateljica u organizaciji Društva Naša djeca Poreč počelo je u 10 sati a zabava je potrajala gotovo do podneva.

Mališane su najprije pozdravili nova predsjednica DND-a Divna Radola i gradonačelnik Loris Peršurić, a potom su djeca u grupama sa svojim odgajateljicama crtali pastelima ili flomasterima svoje portrete – gotove panele s dječjim portretima udomio je niz poslovnih prostora koji imaju izloge u ulicama oko Trga slobode. Bit će izloženi do kraja ovog tjedna.
Za pjesmu i ples nakon crtanja pobrinuli su se USB-ovci Vale, Evita i Gaia koji su animirali djecu, pokazivali kako plesati. Budući da nije izgledalo kao da će ih tako skoro savladati umor, ponudili su im krofne i sokove koje je osigurao Grad Poreč.

DND nastavlja s programima u Dječjem tjednu – bajkaonicama u vrtićima, USB-u i Dječjem odjelu knjižnice, a u četvrtak u 18.30 sati u DND-u je na rasporedu razgovaraonica koju vodi Valentina Mladinov na temu “Rodni stereotipi u odgoju i kako ih prevladati”.
U petak, na Međunarodni dan djevojčica, dramska grupa DND-a pod vodstvom profesorice Anči Ritossa Blažević nastupa s predstavom „Cvrčka i mrav” u OŠ Finida za četvrte razrede, a Dječji forum ima prijem kod gradonačelnika.

Dječji tjedan završava veselom subotom – od 11 sati ponovno na Trgu slobode s nizom iznenađenja za svu djecu koja se tamo nađu.

-Baš nam je veseo taj Dječji tjedan, pogotovo kad dirigentsku palicu imaju Vale, Evita i Gaia. Nema umora, djeca bi plesala cijeli dan. Hvala Gradu Poreču na krofnama i sokovima kojima su se maleni krijepili poslije naporna rada, poručila je Sniježana Matejčić iz DND-a.

VIŽINADA: Za Kuću Maraston od Ministarstva turizma stiglo još 259.000 bespovratnih kuna

Porečki turistički potencijali predstavljeni švicarskim biznismenima